Cauta

Colegiul Medicilor pune BOTNIŢĂ doctorilor! De ce au fost ameninţaţi specialiştii că vor fi suspendaţi!

prof. dr. Daniel Coriu

Colegiul Medicilor pune BOTNIŢĂ doctorilor! De ce au fost ameninţaţi specialiştii că vor fi suspendaţi!

Războiul cu pandemia a trecut la faza „bătălia cu doctorii care apar la TV”. După ce, sâmbătă, Raed Arafat a spus că, după părerea lui, ar trebui să li se închidă microfoanele celor care transmit neadevăruri despre virus, iată că, duminică, preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a venit cu o variantă şi mai dură.

Acesta din urmă a înaintat soluţia suspendării „medicilor care spun neadevăruri la TV”.

Ce motive a invocat prof. dr. Daniel Coriu?

Suntem într-o situaţie dramatică, un moment foarte-foarte greu pentru existenţa noastră. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare. Prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor.

Deja ţara noastră este un exemplu negativ la nivel internaţional prin comparaţie cu ţările unde rata de vaccinare este peste 80%. Avem spitalele pline, nu mai putem face faţă cazurilor noi.

Am ajuns în această situaţie şi din cauza unor colegi medici, care au transmis public mesaje greşit. Mesaje nevalidate ştinţifiic, mesaje care au dus populaţie în eroare.

Pentru a corecta acest lucru, o să propunem la nivelul Guvernului un mecanism rapid de sancţionare prin suspendarea exercitării profesiei medicale pentru aceste persoane.

Să nu mă înţelegeţi greşit. Eu sunt pentru libera exprimare, dar medicul, atunci când este chemat la un post de televiziune sau îşi exprimă în media opinia, el este chemat ca medic, este vorba de opinia medicală.

Şi atunci oamenii cred în ceea ce spun şi nu are voie să transmită informaţii care pun în pericol sănătatea publică”, a mai explicat preşedintele Colegiului Medicilor din România”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, la postul Antena 3.

Vrea o lege pentru suspendarea doctorilor

Apreciez că în contextul pandemiei cu SAR-CoV-2, situatie exceptională în care se află întregul sistem medical, se impune existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică.

Apreciez și susțin dreptul la liberă exprimare și la liberă informare, dar pe de altă parte trebuie să existe dreptul de a avea acces la informație corectă.

Sănătatea și medicina trebuie să se bazeze, pentru a avea fundament, pe știință, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice”, a mai zis prof. dr. Daniel Coriu.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version