Cauta

Cercetătorii au o descoperire uluitoare! Cum poate fi învins coronavirusul

Cercetătorii au descoperit: Cum poate fi învins coronavirusul

Cercetătorii au descoperit: Cum poate fi învins coronavirusul

Mai mulți cercetători din Statele Unite ale Americii anunță într-un nou studiu cum poate fi învins coronavirusul. Descoperirea acestora vine după ce au analizat modul în care SARS-CoV-2 atacă și „păcălește” celula umană.

Studiul cercetătorilor, publicat vineri în jurnalul Nature Communications, anunță o descoperire extrem de importantă în combaterea virusului – SARS-CoV-2 produce o enzimă prin care „păcălește” celulele umane să îl lase să le pătrundă. Astfel, infecția ajunge să se dezvolte din ce în ce mai mult în organizmul uman.

Noua enzimă – „Calul Troian” al coronavirusului

Enzima descoperită de specialiști se numește proteină non-structurală 16 (nsp16) este produsă de coronavirus și acționează precum un „cal troian”, păcălind celulele umane să creadă că virusul este o „parte a propriului său cod şi nu străin”, potrivit spcialiștilor.

Oamenii de știință speră ca această enzimă să fie anihilată prin medicamentele antivirale concepute special pentru tratarea bolii COVID-19, provocată de virusul SARS-CoV-2.

„Munca noastră nu numai că aduce noi informații referitoare la modul în care afectează organismul, dar oferă o oportunitate de a dezvolta antivirale noi împotriva COVID-19 și a bolilor coronavirale care ar putea apărea în viitor”, a declarat co-autorul studiului Yogesh Gupta pentru UPI.

Noua proteină ar putea conduce la realizarea unui medicament special pentru COVID-19

Aceste medicamente ar „bloca creșterea” coronavirusului în corpul uman, a mai explicat specialistul care este profesor asistent de biochimie și biologie structurală la Centrul de Științe pentru Sănătate al Universității din Texas, San Antonio.

COVID-19 folosește nsp16 pentru a-și deghiza ARN-ul, astfel încât celulele umane nu pot distinge ARN-ul virusului de cel propriu – permițând coronavirusului să se reproducă și să se răspândească prin corp, a mai precizat profesorul Gupta.

„Virusul folosește în mod eficient această cale pentru a acționa nedetectat și pentru a-și proteja materialul genetic, în timp ce continuă să crească în interiorul corpului gazdă”, a declarat acesta.

Pe lângă descrierea rolului său în dezvoltarea COVID-19, profesorul Gupta și echipa sa au definit și structura 3D a nsp16. Aceste informații pot fi folosite de oamenii de știință pentru a proiecta medicamente antivirale speciale pentru această boală, potrivit specialistului.

Aceste noi medicamente ar fi concepute pentru a bloca nsp16, să nu își mai poată „disimula” ARN-ul ceea ce înseamnă că sistemul imunitar uman ar vedea virusul ca ceva străin și l-ar ataca, potrivit cercetătorilor.

Descoperirile făcute de profesorul Gupta și colegii săi se adaugă la cercetările publicate de jurnalul Science pe 17 iulie, care sugerează că o altă proteină nestructurală creată de noul coronavirus, nsp1, ar putea, de asemenea, să funcționeze pentru a bloca reacția sistemului imunitar al organismului uman.

Ultimele stiri

  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 1 iulie 2025 – Astăzi este cazul să vă simțiți bine
  • Alege ce citești
  • Plecarea Annei Wintour înseamnă sfârșitul Vogue?
  • România, luată din nou ostatică de statul paralel / Evaziunea fiscală, pretextul pentru revigorarea protocoalelor „Binomului” Coldea-Kovesi
  • Pentru că nu-i mai poate jecmăni, Bolojan le taie românilor independența energetică
  • Sindicaliștii ANAF: Legea încurajează evaziunea fiscală
  • Marea revenire a piețelor europene, după 10 ani de criză
  • Stoichkov dă de pământ cu Klopp și Maresca: „Când luați 20 de milioane pe an, nu vă mai plângeți!”
  • Cine l-a împins pe Trump spre războiul cu Iranul?
  • Exit mobile version