Cauta

Ce ne așteaptă? Adriana Pistol a făcut anunțul: ”Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă…” – VIDEO

Ce ne așteaptă? Adriana Pistol a făcut anunțul: ”Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă...” - VIDEO

Ce ne așteaptă? Adriana Pistol a făcut anunțul: ”Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă...” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Situația generată de varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 continuă să se afle în atenția multor români. „Observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren”, a fost auzită spunând, vineri, șefa Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), secretatul de stat Adriana Pistol.

Întrebată fiind, vineri, într-o conferință de presă câte persoane din rândul celor depistate cu Omicron, în România, sunt copii – Pistol a răspuns: „foarte puține, cred că 2 sau 3”.

Când s-a vrut să se afle de la secretarul de stat în Ministerul Sănătății dacă se așteaptă ca, odată cu începerea școlii, să explodeze numărul de cazuri de Omicon asupra copiilor, Adriana Pistol a făcut precizări importante. Și a făcut trimitere la necesitatea respectării măsurilor de prevenție – cum sunt spălatul mâinilor și păstrarea distanței fizice.

Adriana Pistol: Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă

“Nu va exploda asupra copiilor în mod deosebit, încă nu avem o transmitere comunitară susţinută, cum spunem noi, observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren, am putea spune în prezent că avem în circulaţie ambele tulpini – atât tulpina Omicron, cât şi tulpina Delta, să spunem aproximativ jumătate-jumătate.

Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă, iar aglomerările umane duc la apariţia de cazuri dacă măsurile preventive, respectiv masca, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei fizice nu sunt îndeplinite”, a declarat Adriana Pistol.

Mai mult, secretatul de stat în Ministerul Sănătății (MS)a fost întrebat dacă e târziu pentru adoptarea certificatului verde/COVID. “În acest moment încă nu este târziu, dar sigur că la un moment dat dacă creşterea numărului de cazuri va fi foarte mare, în câteva săptămâni, s-ar putea să devină într-adevăr târziu”, a afirmat Adriana Pistol.

Dintr-un comunicat transmis de MS în 5 ianuarie rezulta că la acea dată se știa că numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 ajunsese la 183.

„În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19”, se mai menționa în comunicatul de presă transmis în data de 5 ianuarie.

Ultimele stiri

  • Amenajare peisagistică nouă de-a lungul șoselei Olteniței
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 mai 2024 – În plan sentimental, lasă-te purtat de pasiune
  • Statele Unite consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne „limitată”
  • AUR: Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară
  • Ciolacu s-a întâlnit cu investitori americani în domeniul energiei
  • Ciucă: „Cota unică nu și-a încheiat aplicabilitatea în România”
  • Cum pot economisi românii mai mulţi bani de la o lună la alta. Greşeala pe care s-o eviţi!
  • Partidele Politice Fantomă strivesc România între măsele
  • Scene şocante la bordul unui avion: un bărbat a început să alerge pe culoar. Ce au făcut poliţiştii (VIDEO)
  • Exit mobile version