AcasăCORONAVIRUSSpecialiştii au dezamorsat "bomba" numită Omicron: adevărul despre cât de agresivă e...

Specialiştii au dezamorsat „bomba” numită Omicron: adevărul despre cât de agresivă e tulpina

covid_omicron_delta_pandemiaSpecialiştii au dezamorsat "bomba" numită Omicron: adevărul despre cât de agresivă e tulpina

Potrivit cercetătorilor, în acest moment, omenirea se află în cel mai bun punct din perioada pandemiei: varianta Omicron nu pare să îmbolnăvească oamenii la fel de rău ca Delta.

Medicii sud-africani au observat pentru prima dată tendinţa în noiembrie, iar modelul pare să se menţină pe măsură ce noua tulpină se răspândeşte în Europa şi America de Nord.

Francezii: Omicron, mai puţin severă decât Delta, cu până la 80%

Doi membri ai Consiliului Ştiinţific din Franţa au stabilit că tulpina Omicron este mai puţin severă şi mai mult clasică, în comparaţie cu variantele precedente. Estimarea arată că tulpina Omicron este cu până la 80% mai puţin periculoasă decât Delta.

Profesorii Yazdan Yazdanpanah şi Bruno Lina, membri ai Consiliului Ştiinţific, au explicat pentru BFMTV că sunt motive pentru a spera că varianta Omicron este mai contagioasă, dar mai puţin periculoasă decât precedentele.

Specialiştii estimează că varianta este între 50% şi 80% mai puţin periculoasă bazându-se pe studiile din Marea Britanie şi pe evoluţiile din Africa de Sud şi din alte ţări lovite de Omicron. Virusul încă se adaptează, dar evoluţia sa este diferită de variantele precedente, afectând mai puţin plămânii.

Acestea sunt beneficiile vaccinurilor?

Oamenii de ştiinţă sunt încă nedumeriţi dacă Omicron este în mod inerent mai puţin virulent sau dacă vaccinurile şi infecţiile anterioare pur şi simplu împiedică mai mulţi oameni să se îmbolnăvească grav.

Răspândirea rapidă a Omicron nu pare să crească spitalizările la fel de mult ca tulpinile anterioare. Durerea de cap, oboseala, curgerea nasului, durerea în gât şi strănutul sunt, de asemenea, cele mai importante simptome ale Omicron raportate la Zoe COVID-19 simptom tracker.

author avatar
Andrei Ștefan
769 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mie imi creste libidoul. Sar pe barbati pe strada, ma dezbrac.O fi de la Omicron sau este efectul ”vaccinurilor” ? (am 3 doze)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger