Cauta

Când ar putea fi disponibil vaccinul împotriva Covid-19. Un comisar european are răspunsul!

Când ar putea fi disponibil un vaccin anticoronavirus. Un comisar european a făcut anunțul

Când ar putea fi disponibil un vaccin anticoronavirus. Un comisar european a făcut anunțul

Un comisar european pentru Sănătate a anunțat că există „indicii bune” care arată că un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi gata până la sfârșitul anului 2020.

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Stella Kyriakides.

Vaccinul anticoronavirus ar putea fi disponibil mai repede

Însă, aceasta punctează faptul că un vaccin nu va fi soluția tuturor problemelor, însă ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei „mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc”, a punctat oficialul european.

De asemenea, Stella Kyriakides, a remarcat că în Uniunea Europeană există un număr tot mai mare de focare mai mici sau mai mari, din această cauză le-a recomandat autoritățile din statele membre să ia măsura „izolării rapide a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate”.

În urmă cu aproximativ o lună Nelu Tătaru anunța că Uniunea Europeană va apela la prima firmă care va crea un vaccin împotriva coronavirusului.

Prima firmă care va avea vaccinul, Comisia Europeană se va îndrepta spre această firmă și vom avea și noi acces la vaccin. Două firme se apropie de final, probabil în prima jumătate a anului viitor va fi disponibil pe piață”, a anunțat ministrul Sănătății.

România se pregătește de vaccinarea anticoronavirus: 10 milioane de doze, solicitate de la Uniunea Europeană

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că România a solicitat 10 milioane de doze de vaccin anticoronavirus pentru vaccinarea populației atunci când produsul va fi lansat pe piață.

Ministrul Sănătății a anunțat sâmbătă, la Iași, că a cerut reprezentanților Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anticoronavirus, solicitarea fiind de fapt o precomandă întrucât, momentan, niciun vaccin nu este disponibil pe piață.

10 milioane de doze de vaccin anticoronavirus pentru România

Comisia Europeană a stabilit un mecanism de cooperare prin care statele membre pot avea acces la vaccinul anticoronavirus în momentul în care va fi disponibil pe piață. În plus, în cadrul acestui mecanism, statele au acces la medicamente și vaccinuri noi.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version