AcasăCORONAVIRUSRomânia se pregătește de vaccinarea anticoronavirus: 10 milioane de doze, solicitate de...

România se pregătește de vaccinarea anticoronavirus: 10 milioane de doze, solicitate de la Uniunea Europeană

România se pregătește de vaccinarea anticoronavirus: 10 milioane de doze solicitate de la Uniunea EuropeanăRomânia se pregătește de vaccinarea anticoronavirus: 10 milioane de doze solicitate de la Uniunea Europeană

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că România a solicitat 10 milioane de doze de vaccin anticoronavirus pentru vaccinarea populației atunci când produsul va fi lansat pe piață.

Ministrul Sănătății a anunțat sâmbătă, la Iași, că a cerut reprezentanților Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anticoronavirus, solicitarea fiind de fapt o precomandă întrucât, momentan, niciun vaccin nu este disponibil pe piață.

10 milioane de doze de vaccin anticoronavirus pentru România

Comisia Europeană a stabilit un mecanism de cooperare prin care statele membre pot avea acces la vaccinul anticoronavirus în momentul în care va fi disponibil pe piață. În plus, în cadrul acestui mecanism, statele au acces la medicamente și vaccinuri noi.

Și prim-ministrul Ungariei Viktor Orban a anunțat că a făcut o recomandă de 5 milioane de doze de vaccin anticoronavirus. Oficialul ungar a explicat faptul că în acest mod sistemul sanitar ar putea face față mult mai bine unui al doilea val de coronavirus.

În prezent, în întreaga lume există peste 100 de variante de vaccin în diferite stadii de dezvoltare, însă doar 20 din ele sunt în fază avansată.

Cât ar urma să coste un vaccin anticoronavirus

Una dintre companiile farmaceutice care dezvoltă un vaccin împotriva bolii COVID-19 a anunțat și ce preț ar urma să aibă produsul – între 50 și 60 de dolari.

Tariful pentru programul de vaccinare al lui Moderna – care include două doze și se ridică la 25 – 30 de dolari fiecare – ar trebui să se aplice Statelor Unite și altor țări „bogate” pe care compania vrea să le favorizeze. Potrivit uneia dintre sursele citate de „Financial Times”, prețul stabilit de Moderna „ridică îngrijorări și dificultăți considerabile în negocieri, din moment ce alte companii s-au angajat la prețuri mult mai mici”. Acesta este în special cazul AstraZeneca, care a semnat un acord cu Olanda, Germania, Franța și Italia pentru vaccinul său și al cărui preț ar fi între 3 și 4 dolari pe doză, comentează Les Echos.

Rusia se pregătește de vaccinarea în masă

În același timp, Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva coronavirusului în luna octombrie, potrivit unui anunț făcut de ministrul Sănătăţii, Mihail Muraşko.

Ministrul rus al Sănătăţii a explicat că Institutul Gamaleya, o unitate de cercetare de stat din Moscova, a finalizat studiile clinice ale vaccinului, iar documentele sunt pregătite pentru înregistrarea acestuia, a informat agenția de știri Interfax. El a precizat că medicii și profesorii vor fi primii vaccinați. „Planificăm vaccinările mai simple pentru luna octombrie”, a declarat Murashko. Institutul Gamaleia lucrează la un vaccin pe bază de adenovirus.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
423 afisari

7 COMENTARII

    • Tratamentul ideal pentru cei de la terapie intensiva este cel cu Remdesivir , abia am primit de la UE 25 de doze necesare tratarii a 5 bolnavi si urmeaza sa mai primim 150 de doze pentru 30 de bolnavi internati la ATI . In toata Uniunea Europeana , doar Romania si Spania a primit Remdesivir , e foarte greu de procurat . De ce crezi ca SUA au achizitionat toata productia de Remdesivir pe 3 luni ? Gata , ti-ai impacat curiozitatea ?

  1. Baaaaaaă dar tu cine esti de stii atâtea.Am fost bolnav de TBC de trei ori.1980 prima data.Umblam cu aceiasi mască din ordinul Doctorului aproape 6 luni pana a dispărut Virusul din mine (Bacul Kook) perfuzii 4 luni oxigen apoi Sinerdol Pastile.Lasa ma cu omologarea.Aia să făcut SUA,Rusia,Anglia,Franța Germania Italia,Spania Țările bogate fac pe blat nu spun nimic apoi ne da și NOUĂ. Vă doresc Sanatate.

  2. https://www.national.ro/social/concluzie-socanta-a-epidemiologilor-virusul-covid-s-a-permanentizat-692469.html
    ,,Până la apariția unui vaccin, a cărui eficiență este și ea sub semnul întrebării, nimic nu poate opri răspândirea Covid-19. Aceasta este concluzia epidemiologilor, care s-au arătat extrem de contrariați de faptul că, la nivelul ultrasofisticat al tehnologiei și al cercetării medicale din secolul XXI, un virus aparent banal a reușit să îngenuncheze întreaga comunitate științifică. ” , ?

  3. & Cum să solicite „România”, așa cum zice ăla de la Ministerul Sănătății, 10.000.000 de doze din ceva ce nu a fost descoperit, după cum afirmă cercetători , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger