Cauta

Avem vaccinul, dar asta nu înseamnă sfârşitul grijilor! Dr. Cristian Oancea anunţă valul 3, c-o tulpină mai agresivă!

Dr. Cristian Oancea

Avem vaccinul, dar asta nu înseamnă sfârşitul grijilor! Dr. Cristian Oancea anunţă valul 3, c-o tulpină mai agresivă!

Startul campaniei de vaccinare la nivel naţional nu înseamnă şi sfârşitul grijilor, în România!

Dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a anunţat că valul al treilea al pandemiei COVID-19 va veni și în România, noile tulpini urmând să se transmită mult mai agresiv în rândul populației.

Vaccinul este eficient şi contra noii tulpine

Partea fericită este că actualul vaccin anti-COVID va fi eficient și în cazul noilor tulpini, astfel că medicul Oancea îndeamnă populația să aibă încredere în serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Gândiți-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa și noi, ca țară, avem cel mai mare flux migrațional din Europa.

Deci, este foarte clar că valul trei va veni și peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar, tocmai de aceasta mergem pe insistența pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val și, de ce nu, să-l și oprim„, a declarat medicul Cristian Oancea la postul Digi 24.

Dr. Cristian Oancea s-a vaccinat şi el contra COVID-19 şi susţine că n-a dezvolvat niciun efect advers! „Eu sunt o persoană, un astmatic, un alergic de mic, de la vârsta fragedă, de la 4-5 ani, și am alergii multiple și încrucișate și cu toate astea, m-am vaccinat și n-am dezvoltat niciun efect advers.

Am avut alți colegi cu alte comorbidități, care la fel, s-au vaccinat și n-au avut nici cea mai mică problemă„, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

La Timișoara au ajuns 500 de doze de vaccin anti-Covid. Primele cadre medicale vaccinate au fost medicii Teodora Moisil și Ciprian Gândac de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara. Au urmat doctorul Virgil Musta și managerul spitalului, medicul Cristian Oancea.

Sper ca astăzi să fie prima zi în care începem sfârșitul SARs-Cov2. Am așteptat acest vaccin de mult timp. A fost un an foarte greu pentru noi. Să sperăm că acest proces de vaccinare să ne confere o imunitate prin care să reușim să învingem această boală”, a mai afirmat doctorul Cristian Oancea.

Ultimele stiri

  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Exit mobile version