AcasăAfaceriHainele din blană naturală, interzise de grupul de lux Kering. Ultimele mărci...

Hainele din blană naturală, interzise de grupul de lux Kering. Ultimele mărci care „merg fără blană”

blana naturalaHainele din blană naturală, interzise de grupul de lux Kering. Ultimele mărci care „merg fără blană”

Grupul Kering anunţă că mărcile Saint Laurent şi Brioni renunţă la blănuri începând cu toamna 2022. Acestea sunt de fapt ultimele două mărci din grupul Kering care încă mai utilizau blana de animale, după ce Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta şi Alexander McQueen au decis să nu o mai utilizeze în produsele proprii.

„A sosit momentul”, a declarat CEO-ul și președintele Kering, François-Henri Pinault, potrivit CNN. „Lumea s-a schimbat, împreună cu clienții noștri, iar luxul trebuie să se adapteze în mod firesc la asta”. „Când vine vorba de bunăstarea animalelor, grupul nostru și-a demonstrat întotdeauna disponibilitatea de a îmbunătăți practicile din propriul lanț de aprovizionare și din sectorul luxului în general”, a menționat el.

Gucci, prima casă de modă care a eliminat blana naturală

În 2017, Gucci a devenit prima casă de modă din grupul Kering care s-a angajat să elimine blana din colecțiile sale, evidențiind responsabilitatea socială ca una dintre valorile de bază ale mărcii. Alte mărci, inclusiv Balenciaga, Alexander McQueen și Bottega Veneta, au renunțat deja de blană.

Următorul pas pentru abolirea definitivă a producției de blană la nivelul companiei vine la doar doi ani după ce Kering a publicat un set de standarde de bunăstare a animalelor care viza „verificarea tratamentului uman al animalelor în lanțurile de aprovizionare ale grupului”, inclusiv cerințele privind „tratamentul bovinelor, vițeilor, oi și caprelor de-a lungul întregii lor vieți. Tot ceea ce este subliniat în 2019, a spus Kering, va continua să fie aplicat altor „fibre și materiale animale” potențial utilizate.

Presiunea pentru ca mărcile să ia măsuri suplimentare împotriva cruzimii animalelor a crescut de ani de zile. Grupul Kering susţine că a interzis blănurile ce provin de la de la specii pe cale de dispariţie motiv pentru care până în 2026 aprovizionările vor fi foarte bine controlate.

author avatar
Andreea Vlad
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger