Cauta

Este cea mai scumpă mașină vândută vreodată. Suma colosală plătită pe acest Mercedes Benz

masina

Este cea mai scumpă mașină vândută vreodată. Suma colosală plătită pe acest Mercedes Benz

​O mașină Mercedes-Benz a devenit cea mai scumpă din lume, fiind cumpărată pentru 142 milioane dolari. Modelul Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe a fost produs în 1955, doar două astfel de mașini există, iar recordul precedent este din 2018 și a fost depășit cu mult.

Mașina care fusese păstrată în colecția producătorului auto german a fost vândută unui proprietar privat pentru 135 de milioane de euro, echivalentul a 142 de milioane de dolari.

Mașina a înregistrat un record mondial

Acest preț o face cea mai scumpă mașină despre care se știe că a fost vândută vreodată, potrivit Hagerty, o companie care urmărește valorile mașinilor de colecție.

Banii obținuți din vânzare vor fi folosiți pentru a înființa Fondul Mercedes-Benz, un fond global de burse, a spus Mercedes într-un anunț, potrivit CNN.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé.

Acum patru ani, un Ferrari 250 GTO din 1962 s-a vândut cu 70 milioane dolari. Recordul a fost doborât acum, de un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe produs în 1955.

Cele două supermașini germane produse acum 67 de ani purtau numele șefului de atunci pe inginerie al Mercedes-Benz, Rudolf Uhlenhaut, și viteza maximă ce poate fi atinsă este 300 km/h. Motorul dezvoltă 300 de Cai Putere.

Supranumită „Mona Lisa mașinilor”

Mașina a fost vândută în cadrul unei licitații cu circuit închis organizată la muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart. Numele cumpărătorului a fost ținut secret.

Prețul a fost atât de mare și fiindcă este extrem de rar ca o mașină de curse atât de veche și de puternică să fie scoasă la licitație. Cele mai multe mașini de curse din anii 30-50 ai secolului trecut, fie sunt în muzee, fie la colecționari bogați care nici nu s-ar gândi să le vândă.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version