AcasăAfaceriAdevăratul motiv pentru care Elon Musk vrea să vândă 10% din acțiunile...

Adevăratul motiv pentru care Elon Musk vrea să vândă 10% din acțiunile Tesla. Cu ce problemă se confruntă miliardarul

Elon muskAdevăratul motiv pentru care Elon Musk vrea să vândă 10% din acțiunile Tesla. Cu ce problemă se confruntă miliardarul

CEO-ul Tesla, Elon Musk, se confruntă cu o taxă de peste 15 miliarde de dolari în următoarele luni pentru opțiunile pe acțiuni, ceea ce face ca o vânzare a acțiunilor sale Tesla în acest an să fie probabilă indiferent de votul Twitter.

Musk și-a întrebat cei 62.7 milioane de urmăritori pe Twitter în weekend dacă ar trebui să vândă 10% din participațiile sale Tesla. „Se face mult în ultimul timp din câștigurile nerealizate fiind un mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla”, a scris el pe Twitter.

CEO-ul Tesla a spus că va „respecta rezultatele acestui sondaj, indiferent de sensul acesta”. Rezultatele au fost 58% în favoarea vânzării și 42% împotriva, sugerând că va vinde acțiunile.

Indiferent de rezultatele sondajului, Musk ar fi început probabil să vândă milioane de acțiuni în acest trimestru. Motivul: o factură fiscală care se profilează de peste 15 miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla scoase la vânzare valorează aproape 28 de miliarde de dolari

Musk a primit opțiuni în 2012, ca parte a unui plan de compensare. Pentru că nu primește un salariu sau un bonus în numerar, averea lui provine din acordarea de acțiuni și din câștigurile din prețul acțiunilor Tesla. Premiul din 2012 a fost pentru 22.8 milioane de acțiuni la un preț de exercitare de 6.24 de dolari per acțiune. Acțiunile Tesla s-au închis vineri la 1,222.09 dolari, ceea ce înseamnă că câștigul său din acțiuni totalizează puțin sub 28 de miliarde de dolari.

De asemenea, compania a dezvăluit recent că Musk a contractat împrumuturi folosind acțiunile sale drept garanție, iar odată cu vânzările, Musk ar putea dori să ramburseze unele dintre aceste obligații de împrumut.

Opțiunile expiră în august anul viitor. Cu toate acestea, pentru a le exercita, Musk trebuie să plătească impozitul pe câștig. Deoarece opțiunile sunt impozitate ca beneficiu sau compensație pentru angajați, acestea vor fi impozitate la nivelurile superioare ale veniturilor obișnuite, sau 37% plus impozitul net pe investiții de 3.8%. El va trebui, de asemenea, să plătească rata maximă de impozitare de 13.3% din California, deoarece opțiunile au fost acordate și câștigate în mare parte în timp ce era rezident fiscal din California.

Combinată, cota de impozitare de stat și federală va fi de 54.1%. Deci, factura totală a taxelor pentru opțiunile sale, la prețul actual, ar fi de 15 miliarde de dolari, scrie CNBC.com.

Factura fiscală de 15 miliarde de dolari

Musk nu a confirmat dimensiunea facturii fiscale. Întrucât directorii executivi au ferestre limitate în care să vândă acțiuni, iar CEO Tesla ar dori probabil să eșaloneze vânzările pe cel puțin două trimestre, analiștii și experții fiscali se așteptau ca Musk să înceapă să vândă în al patrulea trimestru al anului 2021.

La o apariție la conferința Code din septembrie, Musk a spus: „Am o grămadă de opțiuni care expiră la începutul anului viitor, așa că… un bloc uriaș de opțiuni se va vinde în T4 – pentru că trebuie să o fac sau vor expira”.

Elon Musk, desigur, ar putea împrumuta mai mult împotriva acțiunilor sale Tesla, care însumează acum peste 200 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, el a pus deja garanție 92 de milioane de acțiuni către creditori pentru împrumuturi în numerar.

author avatar
Andreea Vlad
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger