Cauta

Virgil Popescu îi AMENINŢĂ pe bucureşteni: „Nu putem la nesfârşit să subvenţionăm căldura şi să nu primim banii înapoi”

Virgil Popescu a premeditat majorarea prețului la gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost întrebat dacă se simte responsabil pentru frigul din casele bucureştenilor. El a spus că bucureştenii nu vor rămâne fără căldură în această iarnă, dar că nu vor putea la nesfârşit să subvenţioneze şi să nu primească banii înapoi.

În privinţa situaţieie energetice, oficialul Guvernului a afirmat că nu există piaţă liberă, ci doar piaţă care respectă reguli, precizând că dacă nu era Ordonanţa OUG 114 nu se blocau investiţiile atât în domeniul energiei electrice, cât şi în cel al gazelor naturale, El a explicat că acesta a fost efectul pervers al acestei ordonanţe, iar PNL, când a venit la putere a abrogat OUG 114.

Virgil Popescu cere bani de la bucureşteni

Ministrul Energiei este de părere că, atât timp cât Bucureştiul este cel mai bogat oraş, locuiorii Capitralei ar trebui să suporte costurile de încălzire.

“Atâta timp cât Bucureştiul este cel mai bogat oraş, atâta timp cât Consiliul General consideră că bucureştenii trebuie să plătească un tarif pe gigacalorie, înseamnă că ştie că are bani în buget să plătească această subvenţie.

Şi, de asemenea, ştie că are nişte reţele care au pierderi. Deci trebuie să-şi asume acest lucru şi trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă ca să plătească”, a adăugat ministrul Energiei la Prima TV.

“Nu, îi sugerez că ar trebui să aloce bani ca să plătească până la preţul…, dacă au hotărât acest lucru, să respecte da, să îşi asume din punct de vedere financiar.

Sigur, am văzut declaraţia domnului prim ministru, se va ridica plafonul de îndatorare şi probabil va putea să se împrumute şi să achite. Noi suntem deschişi inclusiv la a-i lăsa în acţionariatul ELCEN să intre inclusiv unitatea administrativă, să intre Primăria Bucureşti în acţionariatul Elcen să facem un SACET”, a mai zis acesta.

S-au blocat investiţiile?

Întrebat dacă România ar fi ajuns să fie exportator net, Virgil Popescu a răspuns:

Dacă nu era acea ordonanţă 114, nu se blocau investiţiile atât în energie electrică şi gaze naturale. Asta a fost efectul pervers al Ordonanţei 114. Ce am făcut noi în 2019? Am abrogat OUG 114.

Şi am spus ANRE-ului: ”Pune reguli în piaţă!”. La gaze naturale a pus reguli în piaţă în 2020, preţul a scăzut la gaze naturale. La energie electrică, din păcate, n-a făcut nimic.

La energie electrică, din păcate, dacă ne aducem aminte la Crăciunul anului 2020 a fost un ordin al autorităţii prin care milioane de români li se spunea să se ducă la ghişee să îşi caute un furnizor”.

Ultimele stiri

  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Mai tare ca Oțelul!
  • Prietenia fără limite: Xi-Putin!
  • De ce China câștigă cursa armelor. Povestea unui “geniu incontestabil”
  • Sustenabilitatea, tema dezbătută de Ziua Mondială a Metrologiei
  • Exit mobile version