AcasăȘTIRI EXTERNEAurus Senat, limuzina lui Putin, intră în producția de serie

Aurus Senat, limuzina lui Putin, intră în producția de serie

Aurus Senat, limuzina lui Putin, intră în producția de serie

Data de 31 mai a marcat lansarea producției de serie a berlinei de lux Aurus Senat, la uzina Ford Sollers din Ielabuga (Republica Tatarstan, Rusia), potrivit agenției TASS. Primii cumpărători vor putea primi noua lor bijuterie încă de luna viitoare.

O limuzină pentru creată pentru șeful statului, pentru funcționarii înalți de la Kremlin, dar și pentru rușii cu vână patriotică, a fost și ea o cerință a lui Vladimir Putin.

O astfel de mașină ar simboliza puterea și tehnologia Rusiei, nevoită până nu de mult să caute în cataloagele unor firme occidentale (precum Mercedes) pentru flota sa prezidențială. Și chiar și în cazul lui Aurus, la a cărei concepție au participat inginerii de la Porsche.

Prezentată ca o alternativă la limuzinele Rolls-Royce și Mercedes, Aurus este departe însă de standardele britanico-germane, cu toate eforturile depuse. Firește, pe lângă autoturismele sovietice și rusești, progresul este enorm.

Vladimir Putin, care a participat la ceremonia deschiderii unei unități de producție în Ielabuga, a declarat că este un „eveniment semnificativ pentru industria auto rusă, pentru industria națională în ansamblul ei”, laudă Sputnik.

Cele mai multe, la export

„Ne bazăm pe faptul că producția de serie de automobile Aurus va consolida prezența vehiculelor rusești pe piața internațională și va oferi posibilitatea de creștere a exporturilor de producții de înaltă tehnologie”, a spus liderul de la Kremlin.

Cea mai mare parte (70%, sau chiar 80% mai târziu) a vehiculelor asamblate în Tatarstan vor fi destinate exportului, mai întâi în Orientul Mijlociu, precum și în Africa de Nord, apoi în China și Europa de Vest, a spus Adil Chirinov, CEO Aurus.

Capacitatea uzinei ar trebui, la rândul său, până în 2024-2025, să ajungă la 5.000 de vehicule pe an, a asigurat Denis Mantourov, ministrul rus al industriei și comerțului.

Prețuri să tot cumperi: 246.000 de euro

Pentru piața internă, berlina Aurus Senat este oferită, în funcție de opțiunile selectate, la o sumă cuprinsă între 18 și 22 de milioane de ruble (201.000 – 246.000 de euro).

Gama Aurus, dezvoltată de Institutul Național pentru Studiul Automobilelor și Motoarelor NAMI ca parte a proiectului Kortej, include și un monovolum, o limuzină pe platformă extinsă și un 4×4, în timp ce o motocicletă prototip a fost dezvăluită.

„După cum știți, conduc astfel de mașini și am fost la volan de mai multe ori. Este într-adevăr un automobil demn și calitativ, care corespunde tuturor standardelor mondiale” , a declarat Vladimir Poutin, lăudând berlina Aurus.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.149 afisari

2 COMENTARII

  1. EU CARE SUNT DEPARTE DE DV. , DIN SUFLET DORESC OAMENILOR TIP NATIONAL DE BUCURESTI , SĀ ÎSI PLIMBE FAMILIILE ÎN MASINI DOTATE CU TEHNOLOGIA FIRMEI FORD SOLLERS , DIN SALARIIE FUNCTIONARILOR PATRIOTI. DAR ATENTIE : PA-PA EUROPA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger