AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Rusia își redeschide căile aeriene cu Londra și mai multe țări...

Covid-19. Rusia își redeschide căile aeriene cu Londra și mai multe țări europene

Covid-19. Rusia își redeschide căile aeriene cu Londra și mai multe țări europene

Rusia va relua zborurile cu Austria, Ungaria, Croația și alte țări începând cu 10 iunie. Cu toate acestea, suspendarea zborurilor către Turcia rămâne prelungită până la 21 iunie.

Rusia a anunțat în noaptea de luni spre marți, 1 iunie, că își redeschide căile aeriene cu Marea Britanie și mai multe țări europene, legături care au fost suspendate din cauza pandemiei Covid-19.

„Având în vedere îmbunătățirea situației epidemiologice din Marea Britanie, autoritățile au decis să nu prelungească suspendarea traficului aerian”, care s-ar putea relua la 2 iunie, a anunțat organul guvernamental responsabil pentru lupta împotriva Covid-19, citat de agențiile rusești de știri rusești.

Rusia va relua și zborurile cu Austria, Ungaria, Croația, Liban, Maroc și alte țări începând cu 10 iunie, potrivit aceleiași surse.

Suspendarea zborurilor către Turcia, o destinație turistică majoră pentru turiștii ruși (câteva milioane de ruși vizitează anual Turcia), rămâne totuși prelungită până la 21 iunie.

De la începutul pandemiei, granițele Rusiei au rămas în mare parte închise, dar au fost redeschise treptat cetățenilor din aproximativ 20 de țări.

Pe de altă parte, populația rusă nu își exprimă entuziasmul real pentru vaccinul împotriva lui Covid-19 , Sputnik V. La Moscova, primăria oferă vouchere persoanelor peste 60 de ani pentru fiecare injecție, în încercarea de a accelera campania de vaccinare, stimulată și de Vladimir Putin, imunizat și el.

Dar majoritatea rușilor nu intenționează să fie vaccinați împotriva Covid-19 , potrivit unui sondaj publicat în martie.

 

author avatar
Tudor Borcea
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger