AcasăSOCIALCîțu, în corzi. Românii nu mai vor să se vaccineze

Cîțu, în corzi. Românii nu mai vor să se vaccineze

Eșec la Guvern. Cîțu nu reușește să-i convingă pe români să se vaccineze

Vestea bună pe care a dat-o Florin Cîțu este că, de ieri, se pot vaccina 115.000 de români pe zi. Vestea proastă este că, în 5 zile, campania de vaccinare se va opri, având în vedere numărul redus de persoane înscrise pe listele de așteptare. Astfel, numărul total de vaccinați nu va depăși 3 milioane.

Doar 464.186 de români mai sunt acum înscriși pe listele de așteptare, scăderea de la 760.000 însemnând că aceștia sunt cam toți românii care doresc să se imunizeze împotriva Covid. Mai mult, dintre cei aflați pe liste, 436.685 au optat pentru Pfizer și doar aproape 30.000 pentru Moderna și AstraZeneca. Județele cu cei mai puțini oameni înscriși pe listele de așteptare sunt Vrancea, cu 446, Mehedinți, cu 536 și Suceava, cu 684. La polul opus, zonele unde se înregistrează aglomerație pe listele de așteptare sunt București, cu 117.426, Cluj, cu 50.725 și Prahova, cu 23.273. Cu peste 16.000 de persoane înscrise pe listele de așteptare mai sunt și județele Sibiu, Brașov și Mureș.

”Vești importante pentru români! Am promis, am făcut. De astăzi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toți să vă vaccinați. Este singura cale de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, este posibil să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie”, a scris premierul Florin Cîţu, pe pagina de Facebook. Cu 115.000 de vaccinări pe zi, numărul celor aflați pe listele de așteptare se va epuiza în doar cinci zile. Dacă adăugăm însă și cele aproape 900.000 de persoane care trebuie, la momente diferite, să efectueze cea de-a doua doză, plus cei aproape 500.000 aflați pe listele de așteptare care vor urma la doza a doua, în circa trei săptămâni campania de vaccinare se va încheia cu totul, rezultând un număr total de 3 milioane de români vaccinați.

Probleme cu reacțiile adverse

Vaccinul Johnson & Johnson, pe care mulți îl așteptau datorită faptului că era necesară o singură doză, a început să aibă deja probleme. Autoritățile de reglementare din domeniul medical din SUA au cerut oprirea utilizării acestuia, din cauza unor reacții adverse severe și destul de asemănătoare cu AstraZeneca. Astfel, șase femei, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, din Statele Unite ale Americii, au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui, în aproximativ două săptămâni de la administrarea vaccinului. Una dintre femei a murit, iar o alta a fost internată în spital în stare gravă. Efectele adverse au fost raportate după ce vaccinul Johnson & Johnson a fost administrat unui număr de șapte milioane de persoane din SUA, alte 9 milioane de doze fiind achiziționate de diverse state. Totodată, Comitetul European de Farmacovigilență a demarat și el evaluarea unui  semnal  de siguranță pentru a analiza raportările de evenimente tromboembolice (formarea de cheaguri sanguine care determină obstrucția unui  vas sanguin) la persoanele vaccinate cu vaccinul  Covid-19 Janssen (Johnson & Johnson) după apariția unor cheaguri sanguine cu caracteristici neobișnuite, asociate cu niveluri  scăzute  de trombocite.

AstraZeneca, din nou sub lupă

Vaccinul AstraZeneca se află acum într-o nouă evaluare a Comitetului European de Farmacovigilență, după ce au fost raportate cazuri cu sindrom de extravazare capilară în urma vaccinării. ”Au  fost raportate cinci cazuri ale acestei tulburări foarte rare, în baza de date EudraVigilance, caracterizate prin extravazarea de lichid de la nivelul vaselor sanguine, cauzând edemul țesuturilor și scăderea tensiunii arteriale. În acest stadiu, nu este clar deocamdată dacă există o asociere cauzală între vaccinare și raportările referitoare la sindromul de extravazare capilară”, se arată într-un comunicat al Agenției Europene a Medicamentului.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.997 afisari

9 COMENTARII

  1. Hai sa-i facem pe aia 500.000 in 5 zile. Tara Bhutan de langa Himalaia a vaccinat 90%din pophulatie in o saptamana. Record mondial.
    {de ce nu scoateti pophulatie din script nu apare ?}

  2. La ce căcat de campanie a făcut e de mirare că s-a ajuns și la cifra asta. Cât de papagal să fii să crezi că lumea va sta așa la nesfârșit pe listele de așteptare în speranța ipotetcă căcîțu îi va vaccina vreodată? Plus vezi de săptămâni bune că foatte mulți din orașele mari merg să se vaccineze în sate și comune și nu faci nimic? Păi bine atunci…să se pregătească cu bănuți și explicații despre cum a organizat vaccinarea 🙂

  3. Pai romanii sunt mai inteligenti decat dvs ziaristii,dna Claudia.Ce credeati,ca or sa puna cu totii botul la intepat doar ca ii indeamna presa cumparata de ingramaditii care conduc colonia?Chiar cifra de doua milioane si ceva de vaccinati este o minciuna,una fabricata in registre si situatii ca stim demult ,noi romanii,cum se lucreaza pe aici.Plus ca nu vrem sa ne suparam stapanii care dau Romaniei fonduri tot cu seriga,ca sa zic asa.

    • Am facut scoala de sanitari la Gregoriopol , acolo am invatat sa fac injectii in fonduri cu SERIGA ( ? ) . Haoleo , sa moara mamuku , scoala nu gluma , nu mai trag pe nas , acu stiu sa folosesc folosesc SERIGA ……hihihihihihi……hap-sarmaua , sa fac plici de nu sunt sanitaru cel mai prima ……..

  4. Si daca nu termina vaccinarile pana in septembrie a.c. asha cum au promis Guvernul meu va trebui sa-si dea demisia. Demisie obligatorie nu de onoare ca asha ceva nu aveeti.

  5. Bai Catule, bai boschetarule, ti se termina conducta de cobaii, ce plm o sa faci acum, bai Gollum ? 🙂 Ia instaureaza repede diktatura Mengele, pe fata, bai Catule, altfel te faci de rusine in fata mai marilor birocracti globalisti de la UE !! 🙂 Chiar vrei sa rada si aia de tine, bai limbricule ? 🙂 Altfel, ai vorbit cu umflatul ala de general de carton de Ciuca, sa ne prinda pe toti rebelii de maciuca 🙂 are un loc liber si pentru tine in acel bunkar, stii tu care ? 🙂 Asta e marea intrebare, lasa tu cifrele masluite de la vaxinarea cu serul experimental minune, nu ai tu treaba cu asa ceva, tarane !! 🙂 Toti rad de tine, bai ipocritule criminal psihopat ce esti !!

  6. SPITALE ACREDITATE ?,DESPRE CE ACREDITARI VORBIM ,CARE-S BAREMURILE ?,CINE-S CEI CARE ACREDITEAZA SPITALELE ,CUI RAPORTEAZA SI CINE RASPUNDE DE NECONFORMITATI ?;MANAGEMENTUL SPITALELOR LA CHEREMUL POLITRUCILOR !; SPITALUL VACA DE MULS LA CHEREMUL CLIENTELEI POLITICE ,A NEAMURILOR SI A SERVICIILOR!!!!;DECIZIILE SE IAU DE INDIVIZI DUSI CU PLUTA !,NEAVENITI ,NEINSTRUITI ,INCOMPETENTI ,IRESPONSABILI !!!. CAND SUNT INTRUNITE TOATE ACESTE CONDITII
    DIN SPITALE SE VA IESI DOAR IN 4 SCANDURI SAU IN SCACI DE POLIETILENA NEAGRA !!. EXCEPTIILE NU EXCLUD CEEA CE A DEVENIT REGULA SISTEMULUI MAFIOT „CIOCUL MIC CA NOI SUNTEM LA BUTOANE ”
    DACA AM SCAPAT CEVA ROG SA FACETI DVS COMPLETARILE.

  7. Nea Ctizu , o bagi si pe asta la realizari ?
    S-a saturat poporul de voi, in fiecare zi se intampla ceva, ceva de care Guvernul habar n-are cum sa-l controleze, ceea ce denota o competenta a incompetentei maxime

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger