AcasăCORONAVIRUSAstraZeneca, decizie importantă în privința vaccinului. Cum încearcă să liniştească spiritele

AstraZeneca, decizie importantă în privința vaccinului. Cum încearcă să liniştească spiritele

AstraZenecaAstraZeneca, decizie importantă în privința vaccinului. Cum încearcă să liniştească spiritele

AstraZeneca a comunicat miercuri că este în colaborare cu autoritățile de reglementare europene și britanice pentru a modifica informațiile din prospectul vaccinului anti-COVID-19. Schimbarea vine după ce autoritățile au spus că posibilele cheaguri de sânge la nivel cerebral sunt un efect secundar rar al acestuia.

Doar 92 de reacţii adverse severe au fost asociate cu imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca la nivel european, unde peste 27 de milioane de persoane au primit serul dezvoltat de companie în parteneriat cu Universitatea Oxford. Practic, cifra reprezintă totalul cazurilor în care s-au înregistrat reacţii adverse severe.

Concret, 62 de cazuri de tromboză a sinusurilor şi venelor cerebrale au fost identificate la nivel global, dintre care 44 în regiunea europeană (UE, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) la pacienţi care au primit serul AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca, asociat cu cheagurile de sânge

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat, miercuri, că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser, precizând că a luat în considerare toate dovezile disponibile până în prezent, relatează Reuters.

La aflarea acestor veşti, în România, peste 207.000 de români au anulat programarea făcută pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Dintre cei care au confirmat programarea, 99.000 nu s-au prezentat, reprezentând 28% din cei care confirmaseră programarea, a anunţat, marţi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

author avatar
Andreea Vlad
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger