AcasăUtileVremea revine la temperaturi caniculare. Prognoza meteo pentru 5 septembrie 2020

Vremea revine la temperaturi caniculare. Prognoza meteo pentru 5 septembrie 2020

Meteorologii ne dau vești bune pentru astăzi. Vremea se anunță frumoasă cu cer variabil, iar temperaturile sunt puțin mai scăzute decât la începutul săptămânii.

În sudul țării din nou mercurul termometrelor se urcă până la 31 de grade.

Dacă joi și vineri a fost în vigoare codul galben de vreme instabilă, în cursul acestei zilei, ploile se vor înregistra doar izolat, fiind de scurtă durată. Maximele termice se vor încadra între 24 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 10 și 19 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Începând de astăzi, revin temperaturile caniculare. Maximele vor atinge din nou 32-33 de grade Celsius, în special în partea de vest, sud şi sud- est a ţării. După-amiază o să plouă slab în Orientali și prin Bucovina. În est și în sud-est, vântul va sufla în rafale. În jumătatea nordică a teritorilui însă, valoarile maxime din termometre nu vor depăși 28 de grade Celsius, în Moldova, Crișana, Transilvania și Banat. În Maramureș maximele vor fi cuprinse între 26 și 27 de grade.

Chiar dacă în jumătatea sudică sunt anunțate temperaturi caniculare, cerul va fi în continuare variabil. Meteorologii anunță înnorări temporare în cea mai mare partea a teritoriului, iar izolat averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală meteorologii anunță vreme caldă și cer temporar noros, în prima parte a zilei. În cea de-a doua parte a zilei, cerul va fi variabil. Maximele termice anunțate în București vor fi de 28 până la 29 de grade, iar minimele nu vor coborî mai mult de 15 – 16 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Sâmbătă la munte vremea se va încălzi treptat. În prima parte a zilei, în regiunile montante meteorologii anunță că cerul va fi mai mult înnorat, iar izolat se vor mai înregistra averse, de scurtă durată. În cea de-a doua parte a zilei însă, cerul va fi senin. Șansele de ploaie cresc însă spre seară, în Carpații Orientali.Temperaturile nu vor depăși 24-25 de grade Celsius.

 Prognoza meteo pe litoral

La malul mării, vremea se îmbunează vizibil. Meteorologii spun că azi pe litoralul românesc va fi cer senin. Doar vântul poate face unele probleme turiștilor. La rafală vântul va depăși 50-55 km/h. Temperaturile maxime de la Constanța se vor încadra între 25 și 26 de grade Celsius, în timp ce minimele vor ajunge chiar și până la 16 grade Celsius.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger