AcasăUtileVremea a luat-o razna la început de iulie. Caniculă și pericol de...

Vremea a luat-o razna la început de iulie. Caniculă și pericol de inundații. Prognoza meteo pentru 5 iulie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o prognoză meteo pentru duminică, 5 iulie. Din păcate, conform acestora nu scăpăm deocamdată de averse și descărcări electrice.

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 5 iulie

Specialiștii au indicat o nouă prognoză pentru ziua de duminică, 5 iulie. Din păcate, ploile și fenomenele meteo deosebite nu încetează să apară. Se pare că români au parte de o nouă avertizare – un nou Cod Galben care vizează partea de nord, vest și nord-vest a țării. Conform meteorologilor vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accenturată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă depășesc 25-30 de l/ mp și pe arii restrânse 40-60 de l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 36 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius, ușor mai scăzute în depresiuni.

Vremea pentru București

Maxima pentru Capitală pentru ziua de duminică, 5 iulie, este de 30 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minima serii este de doar 21 de grade Celsius. Vânturi vin din zona de nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Vor fi frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă depășesc 25-30 de l/ mp și pe arii restrânse 40-60 de l/mp.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger