AcasăUtileVreme schimbătoare! Grindină și vijelii în aproape toată țara

Vreme schimbătoare! Grindină și vijelii în aproape toată țara

Astăzi se anuntă o zi însorită în sudul și în estul țării, iar în celelalte zone vremea se arată schimbătoare: vor fi averse însoțite de condiții de grindină și vijelii.

Maximele termice pleacă de la 23-24 de grade în Bucovina și ajung pe la 33 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă și cer senin în prima parte a zilei. Prin Bărăgan se face mai cald decât marți, iar vântul mai are unele porniri la malul mării.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei va domina o atmosferă cu soare, dar în zonele mai înalte pot să apară câteva reprize de ploaie. Vremea devine călduroasă la orele amiezei, iar maximele termice vor atinge 31-32 de grade, la umbră.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim temperaturi suportabile, de la 23, la cel mult 29 de grade. Spre seară se adună nori, vor fi adverse, în special în zonele montane.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se arată o atmosferă instabilă,  cu mai multe perioade cu averse intense, descărcări electrice, poate și grindină. Temperaturile, mai scăzute decât marți, se opresc pe la 25-26 de grade.

Și în vestul țării o să plouă din când în când. Vor fi averse destul de consistente, cu tunete, fulgere și intensificări ale vântului. Temperaturile pierd un grad, două, față de ziua trecută.

Mai vin ceva ploi și în zona Transilvaniei. Se pot strânge cantități însemnate de apă, într-un timp foarte scurt. Apare trecător și soarele, iar maximele ajung pe la 27-28 de grade.

În Oltenia, vremea se arată mai prielnică decât marți. O să plouă în regiunile de deal, în rest va fi însorit, cu temperaturi de până la 33 de grade în vestul provinciei.

La fel va fi și în zonele sudice: vreme frumoasă la câmpie, ceva condiții de averse în zonele mai înalte și temperaturi ce ajung la 32-33 de grade.

În captală ne așteaptă încă o zi însorită și o amiază călduroasă, cu 32 de grade la umbră. Pe seară și noaptea apar ceva înnorări, dar șansele de ploaie sunt foarte reduse. Minima ajunge pe la 19 grade.

La munte, instabilitatea persistă și vor fi averse locale, destul de abundente, condiții de grindină și vijelii. Se răcorește în masivele nordice, dar se face mai cald în restul zonei montane.

La mare, vremea va fi frumoasă în continuare. Vor apărea nori, iar vântul va avea intensificări trecătoare. Temperaturile se mențin la valorile de marți. Pe plajă vor fi până la 28-29 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Ziua de joi se arată prielnică, cu vânt moderat și temperaturi în ușoară scădere. Maxima se oprește pe la 30 de grade.

Vineri va domina atmosfera însorită. Norii se adună în treacăt, dar condițiile de ploaie sunt foarte reduse. Temperatura urcă spre 31 de grade.

Sâmbătă se mai încălzește puțin. Se ating 32 de grade, la umbră, iar după lăsarea nopții e posibil să apară și câțiva nori de ploaie.

La munte, joi, vom avea o atmosferă plăcută dimineața, dar mai târziu se întorc aversele și cel mai mult o să plouă în Carpații Meridionali. Vineri se mai încălzește puțin, însă vor fi adverse puternice cu grindină și vijelii, mai ales în zona Meridionalilor și prin Munții Banatului. Sâmbătă avem vreme instabilă, mai multe perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice și răbufniri ale vântului. Se răcorește în masivele din vestul și nordul țării.

La mare, joi, se anunță vreme bună, dar și ceva înnorări pe seară. E puțin probabil să plouă, iar maximele ajung pe la 28 de grade. Vineri va domina atmosfera însorită, dar apar și ceva condiții de averse. Vântul devine mai insistent, dar temperaturile se opresc din nou pe la 28 de grade. Sâmbătă va fi vreme frumoasă. Vântul va avea unele porniri și apa mării se va încălzi puțin.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu