AcasăUtileVreme capricioasă în miez de vară. Caniculă, ploi torențiale și grindină. Prognoza...

Vreme capricioasă în miez de vară. Caniculă, ploi torențiale și grindină. Prognoza meteo, 24 iulie 2020

Nici chiar meteorologii nu se așteptau ca luna iulie să fie atât de ploioasă. Pentru data de 24 iulie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme instabilă, valabilă pe întreg teritoriul țării, până la 25 iulie, ora 10:00.

Vremea se va menține în general instabilă, îndeosebi în sud-vestul, vestul, centrul și nordul țării. Cerul, variabil, va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină, ziua local în sud-vest și centru, precum și în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea în jumătatea de vest a țării.

Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă însemnate.

Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui perioade, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Așadar,  temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 12 și 21 de grade. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață, izolat, în centrul țării.

În zonele unde vor fi ploi, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Vineri meteorologii anunță vreme caldă în zona de sub a țării. Local în vest, sud-vest, în zonele de deal și de munte vor fi averse și descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului, iar cantitățile de apă vor însemnate pe arii restrânse. Maximele vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade.

În Maramureș și în Transilvania maximele termice vor fi cuprinse între 28 și 29 de grade Celsius. Vremea se încălzește și în Crișana și în Banat, unde mercurul din termometre va ajunge până la 30 de grade Celsius.

În Moldova și în Olteanis, temperaturile maxime anunțate de meteorologi sunt mai mici față de ziua de ieri, mercurul din termometre urcând până la 31 de grade.

În Muntenia și în Dobrocea vremea se menține caldă. Maximele anunțate pentru cele două regiuni vor fi de 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vreme se anunță frumoasă, însă caniculară la orele amiezii. Cerul va temporar noros, mai ales spre seară, când vor fi condiții de ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul va suflat slb, până la moderat. Maximele termice înregistrate în capitală vor fi cuprinse între 30 – 32 de grade, minima de 18 până la 21 de grade.

 Prognoza meteo la munte

Pentru zonele montane, prognoza meteo nu este favorabilă celor care sperau să meargă în excursii și drumeții. Meteorologii anunță vreme severă și instabilă, în special în zonele montane și de deal.

Pe arii restrânse este posibil să apară averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și căderi de grindină.

 Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral vreme se anunță frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul ar putea sufla slab, până la moderat. La Constanța temperatura nu va depăși 27 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 20 de grade.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger