AcasăUtileCum va fi vremea azi. Prognoza meteo pentru 12 august 2020

Cum va fi vremea azi. Prognoza meteo pentru 12 august 2020

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat pentru azi, 12 august 2020, temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării. Local se vor înregistra averse însoțite de descărcări electrice și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului.

Asta nu înseamnă că am scăpat de caniculă. Maximele zilei vor ajunge până la 31 de grade în Maramureș și 34 de grade în Muntenia. În regiunile sudice, estice, vestice și centrale vremea va fi călduroasă, iar în Câmpia Română indicele de temperatură – umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În nord-est, sud-vest, în centru şi izolat în sud şi în sud-est se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi posibil vijelii şi grindinã.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

În Maramureș cerul va fi temporar noros. Izolat se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Valorile maxime din regiune vor ajunge până la 28 – 31 de grade Celsius, în timp ce minimele de astăzi vor varia de la 13 la 15 grade.

În Crișana meteorologii anunță valori maxime cuprinse între 27 și 32 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 14 – 20 de grade.

În Banat ANM valori maxime de până la 30 – 33 de grade, iar în Transilvania maximele vor ajunge până la 25 – 32 de grade Celsius, cu minime de 15 – 19 grade.

În Moldova maximele vor fi mai scăzute față de ziua de ieri, valorile din termometre ajungând până la 25 – 30 de grade Celsius.

În Muntenia maximele zilei de astăzi vor ajunge până la 27 – 34 de grade, iar în Oltenia valorile maxime din termometre vor ajunge până la 27 – 32 de grade Celsius.

În Dobrogea, meteorologii au anunțat pentru azi maxime de 27 – 33 de grade, iar minimele se vor încadra în intervalul 18 – 22 de grade.

 Prognoza meteo pentru București

În Capitală astăzi meteorologii anunță cer variabil. În cea de-a doua parte a zilei ar putea fi înregistrate averse sub formă de ploaie.

Maximele zilei rămân în continuare caniculare. Mercurul din termometre va urca până la 32 – 33 de grade, iar minimele din timpul nopții vor fi de 18 – 19 grade.

 Prognoza meteo la munte

La munte astăzi meteorologii anunță ploi, însoțite de descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Ploile vor avea caracter torenial, local cantitățile de apă înregistrate fiind mai însemnate.

Se vor semnala intensificpri de scurtă durată ale vântului, în zonele montane și sub-montane.

 Prognoza meteo pe litoral

La malul mărsii astăzi cerul va fi temporar noros. Local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime înregistrate la Constanța vor fi de 28 – 29 de grade, iar minimele vor ajunge până la 22 – 23 de grade.

author avatar
Eli Dan Davidescu
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger