AcasăUtileVrei sa te aliniezi la standardele Europene? Iata ce echipamente de protectie...

Vrei sa te aliniezi la standardele Europene? Iata ce echipamente de protectie trebuie sa poarte angajatii tai!

Ca angajator, vei fi responsabil direct de siguranta mediului de lucru pentru angajatii tai. Prin urmare, se presupune ca esti deja familiarizat cu riscurile profesionale ale domeniului de activitate, precum si cu masurile de protectie si siguranta care trebuie aplicate pentru un mediu lipsit de orice incident.

Astfel, este necesar sa optezi pentru echipamente de protectie de calitate, oricand situatia cere acest lucru. Inainte de toate, va trebui sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare, sa asiguri mentenanta echipamentelor, verificandu-le la intervale regulate. Iata care sunt cele mai des intalnite echipamente de protectie pentru angajati:

 

Protectia vederii

Ochii sunt organe complexe, dar fragile ale corpului uman. In Uniunea Europeana se estimeaza ca, in fiecare zi, peste 600 de persoane sufera accidente de munca la nivelul ochilor. De aceea, pentru preventia acestui fapt, este important sa alegi ochelari de protectie, sau chiar masti, pentru cei care lucreaza cu lumina incandescenta.

 

Echipamente de protectie pentru cap

Accidentarile din zona capului si a gatului pot fi prevenite cu ajutorul unei casti de protectie. Asigura-te doar ca alegi aceste echipamente de protectie adaptate mediului de lucru. Astfel, in prezent, poti achizitiona casti cu un design elegant, care beneficiaza de reglajul harnasamentului interior.

 

Protectia auzului

Daca se intampla ca mediul de lucru sa fie foarte zgomotos, va trebui sa ai in vedere achizitionarea de echipamente de protectie pentru urechi. Poti alege in acest sens fie dopuri de urechi, fie casti cu antifonare, care pot fi date jos mai repede.

 

Protectia mainilor

Palmele si degetele sunt foarte predispuse la accidentari, iar din aceasta cauza este necesar sa asiguram angajatilor echipamente de protectie potrivite. Astfel, in functie de domeniul de activitate, poti opta pentru manusi cu protectie impotriva vibratiilor, a traumatismelor de tot felul, impotriva temperaturilor extreme (frig sau caldura), sau cu protectie impotriva mediilor bacteriene si microbiene.

 

Protejarea respiratiei

Mai mult de 15% din angajatii din UE inhaleaza in fiecare zi vapori, fum, praf sau alte particule chimice. Pentru a beneficia de siguranta necesara, este indicat sa alegi masti de protectie. In cazul in care mediul de activitate este foarte toxic, va fi necesara prezenta unei masti care acopera toata fata, pentru protejarea nasului si a cavitatii bucale.

 

Echipamente de protectie pentru picioare

Exista o gama larga de astfel de echipamente de protectie. Spre exemplu, unele articole de incaltaminte sunt dotate cu talpa antiaderenta, recomandata in medii cu multa umezeala, pe platforme petroliere, benzinarii etc. Peste 16% din accidentele din medii industriale sunt cauzate de alunecari si impiedicari. Nu uita nici de sosetele speciale, care dau un plus de confort.

 

Imbracaminte de protectie

Preventia accidentelor este primul pas in asigurarea unui mediu de lucru sigur. Astfel, in fiecare depozit sau atelier este important sa asiguri angajatilor echipamente de protectie cu elemente reflectorizante, sau in culori puternice. Ca si in cazul echipamentelor pentru maini, exista mai multe tipuri de astfel de articole vestimentare, de la salopete de lucru, tricouri si sorturi pana la uniforme si halate medicale.

De aceea, pentru a beneficia de echipamente de protectie cu certificare RoCert, realizate la cele mai inalte standarde, intra pe site-ul Kronos.ro si consulta oferta!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger