AcasăUtileVara și-a intrat în drepturi. Caniculă în luna lui Cuptor. Cum va...

Vara și-a intrat în drepturi. Caniculă în luna lui Cuptor. Cum va fi vremea în București și în țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare Cod galben de caniculă, valabilă miercuri şi joi în 21 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, în intervalul 29 – 30 iulie, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova, temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35 de grade Celsius, iar pe arii restrânse miercuri şi, local, joi, se vor situa peste 37 – 38 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşind pragul critic de 80 de unităţi, iar în cursul nopţilor temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade Celsius.

Avertizarea Cod galben este valabilă în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Pe parcursul următoarelor trei zile, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33 – 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unităţi al indicelui temperatură-umezeală (ITU), atins în zonele de câmpie şi podiş din sudul şi estul ţării şi local din vest.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va deveni caniculară în orele amiezii, când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat- indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depaşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20 – 21 de grade Celsius, uşor mai coborâtă în zona preoraşenească.

În această săptămână, vreme va fi frumoasă. Cerul se anunță mai mult senin, iar maximele termice vor fi cuprinse între 34 de grade marți și 36 de grade în timpul zilei de vineri.

 Prognoza meteo la munte

La munte, miercuri vremea va fi uşor instabilă. Temporar, vor fi înnorari accentuate şi local se vor semnala averse. Temperatura maximă se va încadra între 24 – 25 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii 27 iulie – 03 august, meteorologii anunță vreme instabilă în prima jumătate a intervalului, mai ales în zonele de nord și nord-vest. Începând de miercuri însă vremea se va îmbunătății simțitor și în regiunile montane, temperaturile maxime fiind mai ridicate față de începutul intervalului. Maximele din zonele montane vor ajunge până la 29 de grade Celsius.

 Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre vremea va fi călduroasă. Temperatura maximă va fi de 31 de grade Celsius, iar cea minimă de 23 de grade Celsius.

author avatar
Eli Dan Davidescu
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger