AcasăUtileSe topește România! Arșița devine cuptor în București. Prognoza meteo 30 iulie...

Se topește România! Arșița devine cuptor în București. Prognoza meteo 30 iulie 2020

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) spune că, azi, 30 iulie 2020, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade Celsius.

Cel mai cald va fi în dovrogea, unde se vor înregistra chiar și 40 de grade la umbră, ceea ce înseamnă că temperature resimțită va fi 47-47 de grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Mai exact, pe 30 iulie 2020, față de ziua anterioară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar caniculară după-amiază în special în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea, dar şi în sudul Banatului. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală  va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în sudul şi sud-estul ţării.

Va fi înnorat şi va ploua în cantităţi reduse în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 14 grade Celsius în estul Transilvaniei şi 24 de grade Celsius în nordul litoralului.

Pe parcursul săptămânii, meteorologii anunță temperature maxime de până la 30 de grade. Valorile caniculare sunt specifice pentru această perioadă a anului. Izolat se vor înregistra ploi, în prima parte a intervalului, în regiunile de nord și nord-vest.

În centrul, sudul și estul țării vremea va fi în general frumoasă cu cer senin și temperaturi caniculare. În prima parte a săptămânii, se vor înregistra temperaturi maxime ușor mai scăzute în Crișana, Maramureș și Banat, în special în zilele de luni și de marți, când maximele din termometre vor ajunge până la 28 de grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară după-amiază. Temperatura maximă va fi de 38 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

În această săptămână, vreme va fi frumoasă. Cerul se anunță mai mult senin, iar maximele termice vor fi cuprinse între 34 de grade marți și 36 de grade în timpul zilei de vineri.

 Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi instabilă şi va ploua în toate staţiunile montane.Maximele vor fi cuprinse între 20 şi 27 de grade Celsius. Cel mai cald va fi mâine în Poiana Braşov şi Predeal.

Pe parcursul săptămânii 27 iulie – 03 august, meteorologii anunță vreme instabilă în prima jumătate a intervalului, mai ales în zonele de nord și nord-vest. Începând de miercuri însă vremea se va îmbunătății simțitor și în regiunile montane, temperaturile maxime fiind mai ridicate față de începutul intervalului. Maximele din zonele montane vor ajunge până la 29 de grade Celsius.

 Prognoza meteo pe litoral

Putem spune că apa mării este azi o supă caldă cu temperaturi de 26-27 de grade.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a litoralului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 32 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 22 şi 24 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în Eforie Nord şi Mamaia. Temperatura apei mării va avea valori de 25-27 de grade.

În această săptămână, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele termice de la Constanța vor fi cuprinse între 30 și 31 de grade Celsius.

author avatar
Eli Dan Davidescu
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger