AcasăUtileSe întorc ploile. Cum va fi vremea în București și în țară

Se întorc ploile. Cum va fi vremea în București și în țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru data de 7 iulie.

Canicula din ultimele zile care a pirjolit România se reduce mult din intensitate, măcar pentru două zile, spun meteorologii.

Azi și mâine vremea fa fi iarăși instabilă, fevorabilă ploilor torențiale însoțite de vânt puternic.

Prognoza meteo pentru marți, 7 iulie

După ce ne-am bucurat de o săptămână caniculară în majoritatea regiunilor, iată, că ploile își fac din nou prezența aproape în toare regiunile țării. De asemenea, vor exista înnorări temporar accentuate, ce vor fi însoțite de averse și descărcări electrice. Totodată, vântul se poate intensifica, apărând și grindina și vijeliile.

În unele regiuni se vor înregistra ploi torențiale, care pot duce la acumulări locale însemnate. Pe de altă parte, temperaturile resimțite vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă.

Astfel, în regiunile vestice, în sud-vest, în zona centrală și de nord, temperaturile pot varia între 17 grade Celsius și 34-35 de grade Celsius. Trebuie menționat faptul că în sud-est disconfortul termic va fi ridicat. De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va ajunge să depășească pragul critic de 80 de unități.

Totodată, temperaturile minime pot ajunge și la 6 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei sau la 19 grade Celsius pe litoral.

Vremea în Capitală

În București prognoza meteo anunță o vreme caldă. Asta până după- amiază când vor fi condiții de ploi abundente. Până spre prânz se va resimți un disconfort termic accentuat, în timp ce indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

În privința temperaturilor, valorile maxime se vor situa în jurul a 33 de grade Celsius. Totodată, minimele vor putea ajunge la valori de până la 16-18 grade Celsius. Cerul de deasupra Capitalei va fi unul variat. Acesta va prezenta înnorări temporar accentuate în special după-amiaza.

Tot atunci, vor fi semnalate averse, caracterizate în special de ploi torențiale. De asemenea, se vor înregistra descărcări electrice și intensificări ale vântului. Pe de altă parte, există posibilitatea apariției fenomenelor meteo extreme precum vijelii și grindină.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu