AcasăUtilePloile torențiale și grindina îi țin pe români în case. Prognoza meteo...

Ploile torențiale și grindina îi țin pe români în case. Prognoza meteo pentru 23 iulie 2020

Astăzi, în România meteorologii au anunțat vreme instabilă în cea mai mare parte a teritoriului.

În regiunie de deal și de munte vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin înnorări, local averse și descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 de litri / mp și izolat 30 până la 35 de litri/ mp.

Maximele termice din cursul zilei de astăzi se vor încadra între 24 și 33 de grade Celsius, iar minimele nu vor depăși 16 până la 18 grade Celsius

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales din a doua parte a zilei, când vor fi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină, în zonele montane și submontane, local în sud-vest și centru, și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului.

Vremea în București

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în a doua parte a intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de29…30 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade

Prognoza meteo în țară

În Maramureș, maximele termice din cursul zilei de astăzi se vor încadra între 24 și 27 de grade Celsius, iar minimele anunțate vor varia între 13 și 17 grade.

În Crișana, Transilvania și în Banat, maximele termice vor fi cuprinse între 28 și 29 de grade Celsius, iar minimele între 13 și 18 grade.

În Moldova vremea se anunță frumoasă, maximele termice vor ajunge până la 30 de grade Celsius, în timp ce minimele din timpul nopții vor fi de 11 până la 19 grade.

În Oltenia și Dobrogea maximele termice ale zile vor fi cuprinse între 25 și 31 de grade. Minimele din regiuni nu vor coborî sub 14 grade Celsius. În ciuda temperaturilor ridicate, în Oltenia meteorologii anunță ploi izolate, de scurtă durată și intensificări ale vântului. Aversele ar putea fi însoțite de descărcări electrice și posibile căderi de grindină.

În Muntenia meteorologii anunță pentru astăzi o maxime termică între 26 și 33 de grade Celsius, iar minimele vor varia de la 15 la 19 grade.

 Prognoza meteo la munte

La munte cerul se anunță variabil, temporar noros. Prognonza meteo pentru astăzi, în regiunile de deal și de munte aduce ploi de scurtă durată, izolate și vreme instabilă.

Local s-ar putea înregistra căderi de grindină, iar aversele vor fi însoțite de descărcări electrice.

 Prognoza meteo pe litoral

La mare cerul va fi variabil, iar maximele termice vor fi cuprinse între 27 și 28 de grade Celsius. Minimele înregistrate la Constanța se vor încadra în intervalul 20 până la 21 de grade Celsius.

author avatar
Eli Dan Davidescu
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger