AcasăUtilePloile torențiale au făcut ravagii. Drumuri naționale blocate. Măsuri de urgență luate...

Ploile torențiale au făcut ravagii. Drumuri naționale blocate. Măsuri de urgență luate de autorități

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, circulația rutieră a fost restricționată pe două drumuri naționale și două drumuri județene.

„Este vorba despre:

– DN1R – blocat în localitatea Sâncraiu, județul Cluj (circulația rutieră este deviată pe DJ 126, prin localitate);

– DN57B – la kilometrul 1+200 de metri, pe raza orașului Oravița (județul Caraș-Severin), din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, zidul de sprijin al taluzului s-a prăbușit în albia unui râu, afectând și suprafața de rulare. Un sens de mers este – DJ 223B – blocat la km. 49+200 de metri, între localitățile Dorobanțu și Traian, județul Tulcea.”, transmite Infotrafic.

Un pod s-a surpat, iar mai multe drumuri sunt blocate

De asemenea, Centrul Infotrafic  mai informează că nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier.

„Pentru a permite executarea unor lucrări la carosabil, circulația este restricționată pe banda de urgență și pe prima bandă pe sensul către Sebeș al autostrăzii A1 Sibiu – Deva, între kilometrii 275 și 276+500 de metri, în zona localității Aciliu, județul Sibiu.

În județul Tulcea, circulația rutieră pe DN22D se desfășoară pe un fir, alternativ, la kilometrul 1+200 de metri (ieșirea din orașul Măcin către localitatea Horia), după ce un pod din acest loc s-a surpat.

De asemenea, pe DN6 Drobeta-Turnu Severin – Orșova, la kilometrul 354+150 de metri, în afara localității Gura Văii (viaductul Slătinicul Mare), județul Mehedinți, se execută lucrări de reparații la rosturile de dilatație. Astfel, circulația se desfășoară pe un singur fir, dirijat prin semaforizare ori cu piloți de circulație.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să mărească distanţa de siguranţă între vehicule.”, mai transmite sursa citată.

author avatar
Eli Dan Davidescu
109 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri