AcasăUtileMeteoVremea se schimbă simțitor! De la ger, la temperaturi de primăvară! De...

Vremea se schimbă simțitor! De la ger, la temperaturi de primăvară! De când se încălzește afară

sursa foto: b1tv.ro

Ne apropiem tot mai mult de începutul lui februarie, ultima lună de iarnă din calendar. Iar, din câte arată estimările meteorologilor, debutul lui februarie va aduce temperaturi primăvăratice, așadar o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru data din calendar. O veste cum nu se poate mai bună pentru cei care suportă cu greu frigul iernii.

Așadar, prognoza arată că vremea se va schimba simțitor în România, în perioada următoare, și anume în a doua parte a acestei săptămâni. Și de la ger – semnalat noaptea și dimineața – se va trece la temperaturi demne de o lună de primăvară.

Șefa ANM: „Duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade”

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat detalii despre prognoza meteo pentru începutul lunii februarie. Astfel, aflăm că în ultima zi a acestei săptămâni estimările sunt că se vor atinge temperaturi maxime de 14-15 grade Celsius. Valori specifice mai degrabă unei luni din anotimpul ce urmează iernii. Și în prima zi a săptămânii viitoare sunt prognozate temperaturi primăvăratice, în sudul extrem al țării, inclusiv în București.

„Vorbim, cel puțin pentru debutul lunii februarie, de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, chiar maxime de 15-16°C.

Dacă de 1 februarie valorile de temperaturi vor atinge în partea de sud, sud-est și est a României 11-12 grade Celsius, același ecart și în zilele următoare, duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade, iar săptămâna următoare, luni, așa cum arată informațiile la acest moment, 15-16 grade în sudul extrem, inclusiv în Capitală, o maximă de 14-15 grade”, a precizat Elena Mateescu, directorul ANM, luni, la Antena 3.

„Până atunci, însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața”

Până să se producă așteptata încălzire a vremii, va mai fi un interval cu temperaturi scăzute, mai ales în depresiuni. Însă ultima zi a lunii ianuarie va aduce deja temperaturi în creștere ușoară.

„Până atunci, însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața, o nouă noapte foarte rece, cu valori de temperaturi în depresiuni în jurul la -20 posibil -21 de grade, așa cum am avut și în această dimineață la Întorsura Buzăului, fiind cele mai coborâte valori de până în prezent din această iarnă.

Mâine, de asemenea, o zi foarte rece, maxime între -2 până la 7 grade, dar minimele în continuare, în noaptea de marți spre miercuri, spre -20 de grade în depresiuni. Ultima zi a lunii ianuarie va fi cu valori de temperaturi în creștere ușoară.

Deja vorbim de maxime între -1 până la 12 grade și minime între -8 până la 0 grade, cel mult -15 grade în zonele depresionare din Carpații Orientali”, a declarat, luni, 29 ianuarie, Elena Mateescu, șefa ANM.

 

author avatar
Andrei Coman