AcasăUtileMeteoVremea se RĂZBUNĂ, în România: zonele în care vor fi temperaturi şi...

Vremea se RĂZBUNĂ, în România: zonele în care vor fi temperaturi şi de -18 grade Celsius!

romania inghetVremea se RĂZBUNĂ, în România: zonele în care vor fi temperaturi şi de -18 grade Celsius!

Meteorologii ANM au emis o informare asupra evoluțiilor meteorologice pentru următoarele două săptămâni, 17-30 ianuarie 2022. Vremea se menține rece și chiar geroasă în anumite zone.

În toate regiunile României sunt prognozate diferențe de temperatură, cu precizarea că în județele din sudul țării acestea urmează să depășească valorile medii pentru această perioadă.

Abateri termice sub normlaul perioadei

Sunt anunțate abateri termice sub normalul perioadei, însă, de joi, în sudul țării însă, nu va fi atât de frig, iar temperaturile vor fi de 10-12 grade Celsius.

Într-adevăr, iarna autentică este în zona montană, dar nu numai, și în partea de vest, centru, nord a țării, acolo unde a nins în ultimele 24 de ore, dar mai ales intensificările de vânt asociate cu zăpada viscolită și spulberată.

Vorbim de viscol deja și deci aspecte specifice perioadei din calendar. Ne aflăm până în această seară la ora 20, în continuare sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben, pentru că vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul, local în sudul și sud-estul țării, precum și în zona de munte.

Vorbim pentru zona înaltă, în Carpații Meridionali, la rafală de 90-110 km/h viscolind în continuare ninsoarea și vizibilitatea spre 0″, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Temperaturi de -15/-18 grade Celsius

Sunt așteptate precipitații la începutul celor două săptămâni pentru care a fost emisă prognoza. De asemenea, sunt așteptate averse pe 20 și 21, dar și după 27 ianuarie.

Joi, o încălzire în special în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în Oltenia, Muntenia și dealurile Moldovei. Este posibil să consemnăm maxime de 10, 12 grade în aceste zone.

De vineri, din nou, o vreme în răcire, cu valori care, în partea de vest, centru, nord a țării, la nivelul maximelor vor fi preponderent -5 grade Celsius, minimele pe parcursul sfârșitului de săptămână, posibil -15, chiar -18 grade în zonele depresionare”, a anunţat Elena Mateescu.

author avatar
Andrei Ștefan
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger