AcasăUtileMeteoVremea se răcește brusc în Capitală. Vin ninsorile! Cât va fi stratul...

Vremea se răcește brusc în Capitală. Vin ninsorile! Cât va fi stratul de zăpadă

sursa foto: ziare.com

Temperaturile vor scădea simțitor, de la o zi la alta, în Capitală. Meteorologii anunță că în București va ninge începând din noaptea de vineri spre sâmbătă. Iar, conform prognozei, ninsorile vor continua și sâmbătă, 20 ianuarie, astfel că stratul de zăpadă ce se va depune în Capitală ar urma să ajungă la 10 centimetri.

Așadar, vremea se răcește puternic, de la o zi la alta, în Capitală, pe finalul acestei săptămâni. Iar peisajul va fi unul specific iernii, dat fiind faptul că meteorologii anunță ninsori în București.

Prognoză specială pentru Capitală, până sâmbătă după-amiază

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri, 19 ianuarie, o prognoză specială pentru zona municipiului București, pentru intervalul 19 ianuarie ora 10:00 – 20 ianuarie ora17:00. Așa aflăm că temperaturile vor scădea simțitor, de la o zi la alta, astfel că dacă vineri maxima va fi în jurul a 13 grade, sâmbătă termometrele nu vor arăta mai mult de 1-2 grade.

Astfel, conform ANM, în intervalul 19 ianuarie, ora 10:00 – 20 ianuarie, ora 8:00, „valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad”.

Întâi ploi, apoi ninsori

Cerul va fi variabil cu înnorări seara și noaptea când vor fi precipitații. Conform meteorologilor, vor fi ploi, care din a doua parte a nopții se vor transforma în ninsoare.

„Cantitățile de precipitații vor fi de 15…20 l/mp și se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6…7 cm” – anunță ANM. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

„Vremea se va răci accentuat”

Sâmbătă va continua să ningă, în Capitală, dar va fi și cu mult mai frig față de ziua precedentă. Prognoza pentru ziua de sâmbătă, 20 ianuarie, pentru intervalul orar 8:00 – 17:00, arată că „vor fi înnorări și va continua să ningă, astfel că până la sfârșitul intervalului grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm.”

Totodată, meteorologii anunță că nu va lipsi din peisaj nici vântul, care va sufla în general moderat, cu viteze de 40…45 km/h. „Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de 1…2 grade” – transmit reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie în prognoza specială pentru Capitală.

ANM, informare meteo: precipitații moderate și vânt

Și tot vineri dimineață, ANM a transmis o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ce a fost emisă pentru intervalul 19 ianuarie, ora 10 – 20 ianuarie, ora 17.

„În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp).

Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ.

Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută”, conform informării ANM.

Meteorologii precizează totodată că vremea se va răci semnificativ, vineri, 19 ianuarie, în jumătatea de nord a ţării, iar sâmbătă, 20 ianuarie, şi în restul zonelor.

443 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger