AcasăUtileMeteoVremea schimbă foaia. Informare meteo de ploi și vânt

Vremea schimbă foaia. Informare meteo de ploi și vânt

Vremea schimbă foaia. Informare meteo de ploi și vânt (sursa foto: alba24.ro)

Veștile despre vreme nu sunt dintre cele mai bune, cel puțin pentru cei care sperau ca începutul lunii aprilie să vină cu cer senin și cât mai mult soare. Și că nu vor avea nevoie de umbrele sau pelerine de ploaie.

Din orele următoare, mai exact de joi seară, vremea va deveni instabilă, în mai multe regiuni ale țării. În acest sens, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au transmis, joi, o informare meteo.

Se are în vedere intervalul 01 aprilie, ora 21:00 – 02 aprilie, ora 21:00, în care, din câte anunță meteorologii, ”vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice”.

Din aceeași informare meteo reiese că ”în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană”. Totodată, este posibil, spun specialiștii, să apară, dar izolat, și căderi de grindină.

Vremea se răcește la sfârșitul săptămânii

De asemenea, aflăm că nici vântul nu va lipsi din peisaj. Dimpotrivă, sunt anunțate intensificări în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul zilei de vineri, când local și temporar, va sufla în general cu viteze de 45-55 km/h, iar în zona înaltă a Meridionalilor cu peste 70-80 km/h.

Nu în ultimul rând, e bine să aveți în vedere faptul că meteorologii nu vin cu vești îmbucurătoare despre vremea de la finalul acestei săptămâni. Când se anunță o scădere semnificativă a temperaturilor. ”Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane”, conform ANM.

225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger