AcasăUtileMeteoVremea schimbă foaia. Informare de la ANM. Ploi, dar și lapoviță și...

Vremea schimbă foaia. Informare de la ANM. Ploi, dar și lapoviță și ninsoare la munte

Vremea schimbă foaia. Informare de la ANM. Ploi, dar și lapoviță și ninsoare la munte (foto: actualitati-arad.ro)

Pe finalul lunii octombrie ar putea apărea în peisaj precipitații specifice ierii. E drept că doar în zona montană înaltă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, joi, prin intermediul unei informări, că în intervalul următor vor apărea schimbări în ceea ce privește vremea.

Informarea meteo va fi valabilă în perioada 30 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00, interval în care specialiștii ANM se așteaptă ca vântul să sufle puternic în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60-80 km/h. Mai mult, pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h.

La nivel de precipitații, meteorologii anunță că la munte, în general la altitudini mai mari de 1500 de metri, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Și că local se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, specialiștii intensificări ale vântului se vor semnala și în restul regiunilor României, cu precădere în sud și vest, unde se vor semnala rafale de 50-60 km/h.
Nu în ultimul rând, e de precizat faptul că umbrelele vor deveni accesorii utile, în majoritatea zonelor. ”Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp”, se mai arată în informarea meteo emisă joi de către reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger