AcasăUtileMeteoVremea până la început de decembrie. Cum arată prognoza pentru următoarele 4...

Vremea până la început de decembrie. Cum arată prognoza pentru următoarele 4 săptămâni/Când vin ploile

(sursa foto: timisoaraonline.ro)

Cum va fi vremea în ultima lună de toamnă din calendar? Răspunsurile vin de la meteorologi. Sub forma prognozei meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Mai exact, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, estimări meteo pentru intervalul 6 noiembrie- 4 decembrie.

Conform prognozei, în perioada avută în vedere temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului. Mai mult, sunt anunțate și ploi, mai ales în cursul săptămânii viitoare.

Potrivit estimărilor specialiștilor, în săptămâna 6-13 noiembrie, va ploua mult în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în timp ce în restul zonelor țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. În a doua săptămână de prognoză s-ar părea că ploile vor lipsi din peisaj.

Iată ce anunță ANM pentru perioada 6 noiembrie- 4 decembrie:

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.