AcasăUtileMeteoVREMEA o ia razna! ANM anunță prognoza meteo pe februarie 2024

VREMEA o ia razna! ANM anunță prognoza meteo pe februarie 2024

sursa foto: vasluiazi.ro

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, până la mijlocul lunii februarie? Răspunsurile vin de la ANM, sub forma unor estimări meteo.

Dacă pentru finalul acestei săptămâni meteorologii anunță o răcire a vremii, dar și precipitații sub formă de ninsoare, în unele zone ale țării, semn că se prognozează un nou episod de iarnă veritabilă, pentru săptămâna ce vine veștile despre regimul termic sunt cu totul altele.

În sensul că meteorologii prognozează că în săptămâna 22– 29 ianuarie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului în cea mai mare parte a țării.

Temperaturi neobișnuite la început de februarie

De la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vin, așadar, vești de ultimă oră cu privire la prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

ANM a anunțat estimări meteorologice pentru intervalul 22 ianuarie -19 februarie.

Ce anunță meteorologii pentru fiecare săptămână în parte:

Prognoza meteo pentru săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării și apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum și în extremitatea de nord-est a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice și local în cele centrale și nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în sud-vestul și în nord-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

author avatar
Andrei Coman