AcasăUtileMeteoVremea în luna octombrie. Cum arată prognoza pentru intervalul 26 septembrie-24 octombrie....

Vremea în luna octombrie. Cum arată prognoza pentru intervalul 26 septembrie-24 octombrie. Vești de la ANM

(sursa foto: alba24.ro)

Septembrie, prima lună de toamnă calendaristică, se apropie de sfârșit. Iar meteorologii au anunțat deja cum arată prognoza pentru următoarele săptămâni, inclusiv pentru mare parte din octombrie, Brumărel, cum mai e cunoscută în popor a zecea lună din an.

După câteva zile mai reci, ca de toamnă, vremea se va mai încălzi săptămâna viitoare. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis vineri estimări pentru intervalul 26 septembrie-24 octombrie.

Iar veștile ce vin de la meteorologi despre regimul termic din perioada următoare sunt cât se poate de bune, cel puțin pentru cei cărora nu le plac zilele friguroase și triste de toamnă.

Ce vești vin de la ANM! Cum vor fi temperaturile în octombrie

Ce vești vin de la ANM pentru finalul lui septembrie și pentru primele zile din octombrie? Ei bine, meteorologii prognozează pentru intervalul 26 septembrie – 03 octombrie temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Nu vor lipsi nici precipitațiile, în unele regiuni ale țării.

Iată ce anunță ANM pentru fiecare săptămână din intervalul 26 septembrie-24 octombrie:

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger