AcasăUtileMeteoVremea extremă a făcut ravagii în sudul țării: copaci smulși, mașini avariate,...

Vremea extremă a făcut ravagii în sudul țării: copaci smulși, mașini avariate, străzi inundate / Oamenii, avertizați prin sistemul RO-Alert

Alertă de la ANM! Vremea se schimbă radical. Se anunță frig, ploi și vijelii/Unde sunt prognozate NINSORI (sursa foto: monitoruldegalati.ro)

Vremea rea a pus stăpânire pe sudul țării și pe Capitală, iar bucureștenilor li s-a cerut să se adăpostească în case. Locuitorii au primit mesaje RO-ALERT în care au fost alertați cu privire la fenomenele meteo extreme care se vor manifesta în următoarele ore.

În Piteşti, ploaia torenţială a acoperit străzile cu apă şi a inundat imobile, inclusiv o biserică.

Sudul țării, măturat de furtuni și grindină

Nici Dâmboviţa, județ aflat cu cod portocaliu de vreme rea, nu a fost ocolită de fenomenele extreme. În localitatea Mogoşani, localnicii au fost surprinşi de grindină. La fel, și județul Dolj a fost măturat de furtuni. În Calafat şi în Bascov, trei copaci au fost luaţi de vânt, unul dintre ei căzânând peste o maşină.

Vremea severă a făcut prăpăd și în Capitală. O demonstrează imaginile transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov (ISUBIF). Bucureștenii au primit, sâmbătă seară, și un mesaj de ”alertă extremă” din partea RO-ALERT, după ce meteorologii au anunțat ploi torențiale până la miezul nopții.

Vremea rea continuă şi duminică, iar ploile aduc cu ele riscul de inundaţii. Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, 28 mai, coduri galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara, până luni dimineață. Potrivit specialiștilor, în câteva ore, va ploua cât pentru întreaga lună.

Strat de gheață de peste 15 centimetri la Zlatograd, în Bulgaria

Cu vecinii bulgari, vremea a fost şi mai aprigă. În Zlatograd grindina a căzut în cantităţi atât de mari încât stratul adunat pe străzi depăşea şi 15 centimetri, în unele locuri.

author avatar
Andreea Vlad
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger