AcasăUtileMeteoVremea, 30 noiembrie. S-a emis COD GALBEN de ninsori! Și Capitala se...

Vremea, 30 noiembrie. S-a emis COD GALBEN de ninsori! Și Capitala se află sub avertizare!

Vremea, 30 noiembrie. S-a emis COD GALBEN de ninsori! Și Capitala se află sub avertizare!

Prima zi a săptămânii, ultima zi din luna noiembrie, aduce în peisaj precipitații specifice sezonului de iarnă. De altfel, în unele zone din București ninge slab și la această oră.

Luni dimineață, la ora 5, a intrat în vigoare o atenționare COD GALBEN pe care meteorologii au emis-o încă din ziua precedentă, anunțând că până la orele serii, respectiv la ora 20, se vor semnala ninsori moderate cantitativ și că se va depune strat de zăpadă, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei.

”Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea”, au transmis reprezentanții Administrației Naţionale de Meteorologie.

Capitala și șapte județe se află – total sau doar parțial – sub incidența atenționării COD GALBEN, după cum se poate vedea de pe harta precipitațiilor:

foto: ANM

Specialiștii au anunțat, totodată, că ninsori slabe vor cădea și în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. De asemenea, în zona litoralului sunt așteptate precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

La nivel de temperaturi, e important de avut în vedere faptul că se anunță o vreme deosebit de rece în prima parte a săptămânii, în special noaptea și dimineața.

Prognoză specială pentru Capitală

ANM a emis și o prognoză specială pentru Capitală, din care aflăm că luni, în intervalul orar 05-20, vremea va fi închisă și rece și că în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune un strat de zăpadă, de circa 3-5 cm, posibil peste 5 cm, dar izolat.

De asemenea, în peisaj își va face simțită prezența și vântul, care va sufla în general slab. Maxima zilei de luni nu va trece de 1 grad Celsius în Capitală.