AcasăUtileMeteoVremea, 22 iulie. Valul de căldură se intensifică. COD PORTOCALIU de la...

Vremea, 22 iulie. Valul de căldură se intensifică. COD PORTOCALIU de la ANM – zonele vizate

Vremea, 22 iulie. Valul de căldură se intensifică. COD PORTOCALIU de la ANM - zonele vizate (sursa foto: realitatea.net)

Căldura și disconfortul termic vor da bătăi de cap, în multe regiuni ale țării.

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde multe zone din țară, astfel că vremea va fi caniculară, îndeosebi în jumătatea sud-vestică.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe timpul zilei în regiunile estice și la munte, pe creste. Vineri, temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 38-39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest.

Zonele aflate sub COD PORTOCALIU: disconfortul termic va fi accentuat

Meteorologii anunță, prin intermediul unui COD GALBEN ce intră în vigoare de vineri și va fi valabil pentru zilele de 22, 23 și 24 iulie, că valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va crește. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru zilele de vineri și sâmbătă, 22 și 23 iulie, a fost emis un COD PORTOCALIU, Administrația Națională de Meteorologie anunțând că pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. „În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, conform ANM.

Vremea în Capitală

Și în București valul de căldură se va intensifica, vremea devenind caniculară, cu o temperatură maximă în jurul a 36 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

168 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cautam operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs. la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti minim 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet, email, word. Pentru detalii, trimiteti mesajul APLIC la adresa de email:locdemuncaonline1@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger