AcasăUtileMeteoVremea, 18 mai. Temperaturile scad simțitor în Capitală/Zonele care se vor afla...

Vremea, 18 mai. Temperaturile scad simțitor în Capitală/Zonele care se vor afla sub COD GALBEN de vânt

Vremea, 18 mai. Temperaturile scad simțitor în Capitală/Zonele care se vor afla sub COD GALBEN de vânt (sursa foto: newsbucovina.ro)

Temperaturile scad semnificativ în a treia zi a săptămânii, în majoritatea zonelor țării, inclusiv în București. Iar vântul va avea intensificări puternice în câteva regiuni, îndeosebi la munte, în zona înaltă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Pe timpul zilei, vor fi averse, local în Muntenia, Oltenia, în Dobrogea și izolat în Moldova. La munte va ploua pe arii restrânse, iar la altitudini mari e posibil să apară trecător lapoviță și ninsoare.

Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă, se vor încadra în general între 14 și 22 de grade.

Zonele aflate sub COD GALBEN de vânt

foto: meteoromania.ro

La această oră este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 18 mai, ora 06 – 18 mai, ora 21.

Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de miercuri vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h. De asemenea, ANM a mai anunțat că local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.

Vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Vremea în București

Și în București scad temperaturile față de ziua anterioară. În Capitală vremea se va răci accentuat, devenind rece pentru această dată, conform ANM. În prima parte a zilei va mai ploua temporar, și nu va lipsi nici vântul, care va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h.

După-amiaza și seara cerul va fi temporar noros, iar vântul va slăbi din intensitate. Temperatura maximă se va situa, miercuri, în jurul valorii de 19 grade – au anunțat meteorologii într-o prognoză specială pentru București. O valoare simțitor mai scăzută față de ziua precedentă, când maxima s-a situat în jurul a 29-30 de grade.

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger