AcasăUtileMeteoVremea, 16 februarie. Temperaturi primăvăratice. Maxima din Capitală

Vremea, 16 februarie. Temperaturi primăvăratice. Maxima din Capitală

Vremea, 16 februarie. Temperaturi primăvăratice. Maxima din CapitalăVremea, 16 februarie. Temperaturi primăvăratice. Maxima din Capitală (sursa foto: slatinata.ro)

Vremea continuă să se încălzească, miercuri, iar valorile termice se vor situa peste cele obișnuite în a doua decadă a lunii februarie, în mare parte din țară.

Temperaturile maxime se vor situa între 6 grade și vor ajunge spre 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia.

Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente în vestul, nord-vestul și centrul țării, unde local și temporar va ploua. Și la munte vor fi precipitații – mixte, iar la altitudini mari sub formă de ninsoare.

Atenționări nowcasting COD GALBEN de la ANM

Pe alocuri, dimineața, se va semnala ceața. La această oră sunt în vigoare atenționări nowcasting COD GALBEN emise de Administrația Națională de Meteorologie în dimineața zilei de 16 februarie, și valabile astfel:

– de la ora 6:55 până la ora 9:00

In zona : Județul Tulcea: Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, Maliuc, Pardina;

Județul Tulcea: zona de litoral;

Se vor semnala : – local ceaţă, care determină vizibilitate scăzută sub 200 m şi izolat sub 50 m

– de la ora 6:35 până la ora 9:00

In zona : Județul Harghita: zona depresionară;

Se vor semnala : ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Vremea în București

Și în Capitală se mai încălzește vremea, față de intervalul anterior, astfel că miercuri temperatura maximă în București se va situa în jurul a 14 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab. Așadar, o atmosferă plăcută, primăvăratică mai degrabă.