AcasăUtileMeteoVremea, 1 iulie. Încă o zi cu temperaturi caniculare, inclusiv în Capitală....

Vremea, 1 iulie. Încă o zi cu temperaturi caniculare, inclusiv în Capitală. La cât ajung maximele

Vremea, 1 iulie. Încă o zi cu temperaturi caniculare, inclusiv în Capitală. La cât ajung maximele (sursa foto: observatorulph.ro)

Valul de căldură va persista și vineri, vând vor fi temperaturi ridicate și disconfort termic. Este în vigoare un COD ROȘU emis de ANM. Nu vor lipsi, însă, nici aversele și manifestările de instabilitate atmosferică, în unele zone din țară.

Vineri, temperaturile maxime se vor încadra, în genera, între 29 și 38-39 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și nord-vestice.

Pentru ziua de 1 iulie, rămân în vigoare avertizări de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Prin intermediul unui COD GALBEN, emis încă de joi, meteorologii au anunțat că și vineri valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În zonele aflate sub incidența acestui COD GALBEN,

sursa foto: meteoromania.ro

ANM anunță că în general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.
Totodată, se menține valabil un COD PORTOCALIU, meteorologii anunțând că și vineri, local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

COD ROȘU – temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat

Cel mai cald va continua să fie în regiunile vestice și nord-vestice. Vineri se menține în vigoare un COD ROȘU de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat emis în 30 iunie de ANM.

Meteorologii au anunțat că și vineri, 01 iulie, în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38-39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36-37 de grade, conform avertizării ANM.

Averse și intensificări ale vântului, în unele zone

Nu se anunță doar temperaturi ridicate, ci și, în unele regiuni, averse și intensificări ale vântului.

Și anume, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta, după-amiaza și seara, prin înnorări, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, local în zonele montane și submontane și în jumătatea estică a țării.

Vremea în Capitală

Și în Capitală se anunță încă o zi cu vreme caniculară. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, anunță ANM. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere – spun meteorologii.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger