AcasăUtileMeteoVreme frumoasă de toamnă târzie. Prognoza meteo pentru 24 octombrie 2020

Vreme frumoasă de toamnă târzie. Prognoza meteo pentru 24 octombrie 2020

Vremea va continua să fie caldă sâmbătă în toată ţara, când sunt aşteptate temperaturi maxime de 25 de grade Celsius.

Deși valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară față de ziua anterioară în jumătatea de nord-vest a țării, vremea va fi în continuare caldă, deosebit de caldă în sud și sud-est.

Prognoza meteo în țară

În regiunile intracarpatice și la munte cerul va fi mai mult acoperit, iar ploile se vor extinde treptat, începând după orele amiezii, și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 15…20 l/mp, cu precădere în Banat și Transilvania. Se vor înregistra maxime de până la 19 de grade Celsius. În Tranvilania însă meteorologii anunță și cele mai mici temperaturi din țară, mainimele ajungând până la -6 grade în cursul nopții, în regiunile montante.

În Muntenia și Oltenia maximele vor ajunge până la 23 de grade Celsius, în timp ce minimele până la 6 grade.

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe vor apărea îndeosebi în cursul nopţii local în Moldova și Oltenia și doar izolat în nord-vestul Munteniei.

În Maramureș maximele termice din cursul zilei de astăzi nu vor depăși 18 grade Celsius, în timp ce în cursul nopții mercurul din termometre nu va coborî sub 1 grad.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 25 de grade, iar cele minime, cu mult peste normele perioadei, vor fi cuprinse între 7 și 15 grade

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 23 de grade și o minimă de 10…12 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat.

author avatar
Eli Dan Davidescu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger