AcasăUtileMeteoVreme de primăvară în Capitală/Temperaturile maxime prognozate pentru luni și marți

Vreme de primăvară în Capitală/Temperaturile maxime prognozate pentru luni și marți

(sursa foto: slatinata.ro)

Începutul acestei săptămâni vine, cel puțin în București, cu valori termice specifice unor zile de primăvară, care îmbie la plimbare în aer liber.

Chiar dacă suntem la început de februarie, ultima lună de iarnă din calendar, primele zile ale acestei săptămâni aduc în Capitală o vreme mai degrabă specifică primăverii, cel puțin la nivel de temperaturi.

Vreme mai caldă decât ar fi normal

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în Bucureşti, în următorul interval, cu valori termice maxime ce vor ajunge, marți, la 18-19 grade Celsius. Cel puțin asta aflăm dintr-o prognoză făcută publică, luni, 5 februarie, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

E vorba despre o prognoză specială pentru zona municipiului București, pentru intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 7 februarie, ora 10:00.

Ce anunță ANM pentru ziua de luni, în Capitală

Pentru ziua de marți, 5 februarie, prognoza anunță un cer mai mult senin, dar și intensificări ale vântului. Și o maximă de circa 17 grade Celsius.

Mai exact, conform ANM, în intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 10:00, „vremea va fi vântoasă, dar deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări, în general cu viteze de 50…55 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade”.

La cât va urca temperatura maximă, marți, în București

Și marți va fi cu mult mai cald, în Capitală, decât în mod obișnuit pentru data din calendar. Chiar se va mai încălzi față de prima zi a săptămânii, cu un grad, două.

Conform prognozei pentru intervalul 6 februarie, ora 10:00 – 7 februarie, ora 10:00, în București „vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această dată”. Temperatura maximă va fi de 18-19 grade, iar cea minimă de 5-6 grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50 km/h, conform prognozei speciale comunicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.