AcasăUtileMeteoVreme atipică. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni/ Cum vor fi temperaturile...

Vreme atipică. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni/ Cum vor fi temperaturile până la început de februarie

meteoMeteo, 4 martie. Vremea se încălzește, dar va fi instabilă. Unde sunt anunţate ploi

După un început de an cu temperaturi mai degrabă de primăvară, în multe zone ale țării, decât de iarnă calendaristică, luna ianuarie pare să continue pe același tipar de vreme atipică pentru această perioadă a anului. Nici vorbă de tradiționalul ger al Bobotezei, cum s-a întâmplat anii trecuți.

Din câte arată prognoza, temperaturile vor continua să fie nefiresc de ridicate pentru această perioadă a anului. Adică pentru a doua lună de iarnă calendaristică, numită popular Gerar. Meteorologii anunță vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru luna ianuarie. Și nici începutul lui februarie nu pare să aducă o schimbare semnificativă la nivel de temperaturi. Pentru prima săptămână din februarie, meteorologii anunță că valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis vineri, 6 ianuarie, chiar în ziua de Bobotează estimări meteorologice pentru intervalul 09.01.2023 – 06.02.2023.

Cum arată prognoza pentru următoarele patru săptămâni? Iată ce a anunțat ANM:

Săptămâna 09.01.2023 – 16.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile estice, vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în est, centru și la munte.