AcasăUtileMeteoVeștile despre vreme nu se îmbunătățesc. Un nou COD GALBEN de ninsori....

Veștile despre vreme nu se îmbunătățesc. Un nou COD GALBEN de ninsori. Se anunță lapoviță, dar și polei

Veștile despre vreme nu se îmbunătățesc. Un nou COD GALBEN de ninsori. Se anunță lapoviță, dar și polei (foto: opiniatimisoarei.ro)

Iarna pare că încă nu vrea să se dea dusă din peisaj. Cel puțin asta reiese din cele mai recente vești venite de la meteorologi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, joi, o informare meteo, ce va intra în vigoare în cursul serii și va fi valabilă în intervalul 11 martie, ora 23:00 – 12 martie, ora 18:00, când, spun specialiștii, ”aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est”.

Dacă la munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, în zonele mai joase de relief vor fi precipitații atât sub formă de ninsoare, cât și lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei, anunță meteorologii.

De asemenea, aflăm că vântul va avea intensificări, temporar, în majoritatea zonelor țării, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50-60 km/h, care vor spori senzația de frig.

Temperaturi scăzute

”Joi (11 martie) și vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei”, se mai menționează în textul informării meteo.

COD GALBEN de ninsori și viscol la munte

foto: ANM

Totodată, ANM a transmis, joi, o atenționare COD GALBEN. Mesajul va fi valabil în intervalul 12 martie, ora 02:00 – 12 martie, ora 18:00.

”În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată”, au comunicat reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoză specială pentru București

De asemenea, ANM a făcut publică și o prognoză specială pentru Capitală, pentru perioada 11 martie ora 11:00 – 12 martie ora 18:00.

Meteorologii anunță că în București vremea va fi deosebit de rece, cu maxime în jurul a 4 grade, iar vineri dimineață o temperatură minimă de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Cerul va fi variabil, mai mult noros în a doua parte a nopții de joi spre vineri și în dimineața de vineri, 12 martie, când vor fi condiții de ceață.

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger