AcasăUtileMeteoVești triste de la meteorologi! Ciclonul format în Marea Neagră lovește din...

Vești triste de la meteorologi! Ciclonul format în Marea Neagră lovește din nou. Zonele afectate

ciclonCe sunt curenții rip care fac victime la Marea Neagră. 30 de persoane mor anual pe litoralul românesc din cauza lor

Ciclonul din Marea Neagră lovește din nou, de data aceasta în estul țării, anunță meteorologii.

Luni, 21 iunie, jumătate din țară va fi din nou afectată de efectele ciclonului, potrivit Antena 3. România se află, la această oră, sub avertizare meteorologică Cod galben, valabilă până în această seară, la ora 22:00.

Astfel, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Pe de altă parte, meteorologii anunță că, începând din această seară, în vestul țării, temperaturile vor ajunge până la 36 de grade Celsius, din cauza unui val de aer cald care va pune stăpânire, în doar câteva zile, peste toată țara.

Ciclonul din Marea Neagră, efecte în România

Ciclonul a ajuns, marți, în dreptul Mării Negre și a rămas aici până la finalul săptămânii, până când vor fi ploi torențiale în mare parte din țară. 77 de localități din 26 de județe au fost devastate de inundații. Doi oameni au murit înghițiți de viituri iar un altul a dispărut în urmă cu două zile, fiind în continuare căutat de autorități.

Pe lângă ploile torențiale, s-au produs și alte fenomene meteo extreme, inclusiv tornade de mici dimensiuni. Două tornade au fost filmate în județe din Moldova și Dobrogea. Duminică, doi locuitori din Botoșani și Tulcea au postat în mediul online imagini care par să arate astfel de manifestări ale vremii.

Manifestările raportate duminică nu au produs pagube. Despre aceste tornade care au mai fost prezente și în trecut în România, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), spunea că sunt fenomene care încep să apară tot mai des în ţara noastră.

author avatar
Andreea Vlad
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger