AcasăUtileMeteoUPDATE. ANM, prognoză specială pentru București. Ce se anunță până luni, 21...

UPDATE. ANM, prognoză specială pentru București. Ce se anunță până luni, 21 iunie!

Vești de ultimă oră despre vreme! Ploi, dar și vijelii și grindină. Mare parte din harta țării, ”colorată” în galben și portocaliu (sursa foto: lugojeanul.ro)

Meteorologii nu vin cu vești bune despre vremea pentru perioada următoare, semn că ploile încă nu se dau duse din peisaj. Ceea ce va face ca umbrelele să continue să fie accesorii utile.

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, duminică, și o prognoză specială pentru București, din care aflăm care va fi situația la nivelul Capitalei, când vine vorba de vreme. Nici aici nu vor lipsi perioadele cu precipitații și descărcări electrice, menționează specialiștii. Totodată, s-au anunțat detalii și despre regimul termic.

Iată mai exact ce au transmis meteorologii, în prognoza specială pentru București, valabilă până luni seară, 21 iunie, la ora 22:00:

20.06.2021 ora 10:00 – 21.06.2021 ora 02:00

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

21.06.2021 ora 11:00 – 21.06.2021 ora 22:00

Cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.”


Știre inițială:

În dimineața zilei de duminică, 20 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza. Astfel, aflăm că în intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00 va fi în vigoare o avertizare meteo COD GALBEN, prin intermediul căreia se anunță că în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, dar și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, transmit reprezentanții ANM.

(foto: meteoromania.ro)

Zonele aflat sub COD PORTOCALIU

De asemenea, după cum se poate observa privind harta atașată, mai multe județe se vor afla sub incidența unei avertizări COD PORTOCALIU de ploi abundente. Este vizat intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00.

În care, conform ANM, ”în Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp”.
Totodată, meteorologii atrag atenția asupra faptului că ”manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din Transilvania”.

COD GALBEN și pentru luni, 21 iunie, pentru mai multe zone ale țării

(foto: meteoromania.ro)

De asemenea, e vine să aveți în vedere faptul că meteorologii au fpcut publică, în această ultimă zi a săptămânii, și o avertizare COD GALBEN ce are în vedere ziua de luni, 21 iunie.

Mai exact, intervalul 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00. Când, semnalează specialiștii de la ANM, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Ceea ce înseamnă că sunt prognozate averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, potrivit aceleiași surse.

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger