AcasăUtileMeteoVREME, Vești de ultimă oră, ANM a emis COD GALBEN! Urmează un...

VREME, Vești de ultimă oră, ANM a emis COD GALBEN! Urmează un interval cu PLOI – zonele vizate

(sursa foto: directmm.ro)

Sunt informații de ultimă oră venite, miercuri la prânz, de la specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Au fost emise un COD GALBEN de intensificări ale vântului, dar și o informare meteo de ploi.

Prin intermediul atenționării COD GALBEN, ce va intra în vigoare miercuri seară, meteorologii anunță în ce zone se vor semnala rafale mai puternice de vânt.

(sursa foto: meteoromania.ro)

Mesajul va fi în vigoare în intervalul 03 noiembrie, ora 20 – 04 noiembrie, ora 23, răstimp în care ANM anunță că în zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 de metri, rafalele vor depăși 90…100 km/h, spun meteorologii.

De asemenea, se menționează faptul că vor fi intensificări ale vântului și în județul Caraș-Severin, iar din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (03 / 04 noiembrie), vântul se va intensifica treptat și în județele Timiș, Arad și Bihor, cu rafale de 55…70 km/h.

Totodată, ANM transmite că „pe parcursul zilei de joi (04 noiembrie) intensificări temporare ale vântului vor fi local în nordul, centrul și estul țării, cu viteze de 45…55 km/h”.

Ce zone se vor afla sub incidența unei informări meteo de ploi

E de precizat faptul că pentru perioada 04 noiembrie, ora 20 – 06 noiembrie, ora 10 a fost emisă, miercuri, 3 noiembrie, o informare meteo.

Prin intermediul căreia specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie transmit că „în intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane aferente va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”.

Așadar, locuitorii acestor zone vor avea nevoie de umbrele sau pelerine de ploaie, în  momentul în care vor ieși din case, pentru a merge la lucru, dar nu numai.

185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger