AcasăUtileMeteoVești de ultimă oră de la meteorologi. Prognoză specială pentru București/ANM a...

Vești de ultimă oră de la meteorologi. Prognoză specială pentru București/ANM a emis și un COD GALBEN – HARTA

sursa foto: monitorulbt.ro

Vin vești de ultimă oră de la specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Mai exact, meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN de intensificări ale vântului, sub incidența căreia se vor afla – începând de luni seară, de la ora 21, șase județe din țară – patru integral (Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa) și două parțial (Tulcea şi Constanţa).

În Capitală, vântul va sufla moderat, anunță meteorologii, temporar cu unele intensificări, ce vor atinge viteze în general de 40…45 km/h.

Ce județe se vor afla sub COD GALBEN de vânt

foto: meteoromania.ro

Atenționarea meteorologică COD GALBEN, emisă de ANM luni dimineață, va fi valabilă în intervalul 4 septembrie, ora 21 – 5 septembrie, ora 10, așadar până marți dimineață.
Conform ANM, în intervalul menționat, „în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h”.

Meteorologii transmit de asemenea că intensificări ale vântului vor fi „pe parcursul zilei de luni, local și temporar în vestul și sud-estul teritoriului și izolat în rest, cu viteze în general de 40…50 km/h. Marți, vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul țării”.

Prognoză specială pentru București, până marți dimineață. Cât va fi temperatura minimă

Și tot pentru intervalul 4 septembrie, ora 21 – 5 septembrie, ora 10, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru zona municipiului București.

Meteorologii anunță că în Capitală cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări, ce vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.