AcasăUtileMeteoVești de ultim moment de la meteorologi! Unde lovește canicula, pe final...

Vești de ultim moment de la meteorologi! Unde lovește canicula, pe final de săptămână. Alertă meteo COD PORTOCALIU, inclusiv pentru Capitală! – HARTA

Meteorologii au actualizat avertizările de caniculă. Duminică va fi în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU, sub care se va afla și Bucureștiul, după cum se poate vedea pe harta atașată mesajului transmis încă din cursul acestei dimineți de către specialiști, ANM anunțând un val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

Așadar, sunt vești actualizate venite de la meteorologi, în dimineața zilei de vineri, 22 iulie.
Pentru zilele de 22 și 23 iulie va fi în vigoare o avertizare COD GALBEN.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vineri, 22 iulie, și sâmbătă, 23 iulie, valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

foto: meteoromania.ro

Și tot în zilele de 22 și 23 iulie va fi în vigoare un COD PORTOCALIU. Meteorologii atrag atenția că „pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”.

Valul de căldură se va menține în regiunile sudice și sud-estice, duminică, dar și luni

foto: meteoromania.ro

O altă avertizare COD GALBEN emisă de ANM vizează ultima zi a acestei săptămâni și prima zi a săptămânii următoare, respectiv zilele de 24 și 25 iulie.

Meteorologii spun că pe parcursul zilelor de duminică, 24 iulie și luni, 25 iulie, valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

Totodată, specialiștii ANM atrag atenția că de marți, 26 iulie, valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU pentru 24 iulie – zonele vizate

De asemenea, ANM a transmis încă de vineri prin intermediul unei avertizări COD PORTOCALIU, ce va fi valabilă pe 24 iulie, adică în ultima zi a acestei săptămâni, că în sudul țării căldura se va intensifica.

„Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, atrag atenția meteorologii în textul avertizării Cod Portocaliu.

Nu în ultimul rând, meteorologii menționează că în jumătatea de nord a țării, după orele amiezii local vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Prognoză specială pentru București

De asemenea, vineri, ANM a transmis o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 22 iulie ora 10:00 – 25 iulie ora 21:00.

Iată ce anunță ANM pentru Capitală:

„Valul de căldură va persista și se va intensifica. În general, temperatura maximă va fi de 37…39 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în seara zilei de duminică (24 iulie) și în noaptea de duminică spre luni (24/25 iulie), când va crește probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, averse)”.

Totodată, ANM atrage atenția încă de pe acum, prin intermediul acestei prognoze speciale pentru București, că valul de căldură va persista și pe parcursul săptămânii viitoare.

167 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cautam operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs. la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti minim 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet, email, word. Pentru detalii, trimiteti mesajul APLIC la adresa de email:locdemuncaonline1@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger