AcasăUtileMeteoVești de la ANM. Vremea de Paște/Cum arată prognoza pentru următoarele patru...

Vești de la ANM. Vremea de Paște/Cum arată prognoza pentru următoarele patru săptămâni, până pe 8 mai

sursa foto: realitatea.net

După zilele cu vreme rea, și un veritabil episod de iarnă ce s-a abătut asupra mai multor zone din țară, interval ce a adus în peisaj ninsori și intensificări puternice de vânt, mai toată lumea vrea să știe când scăpăm de frig și când se întoc temperaturile de primăvară. Mai ales că se apropie Sărbătorile Pascale și în zilele libere de Paști foarte mulți români speră să se poată bucura de plimbări în aer liber și, de ce nu, de soarele blând de primăvară.

Au mai rămas doar câteva zile până la Florii (9 aprilie), sărbătoarea ce precede Paștele, iar vremea e încă rece pentru această perioadă a anului.

Vineri, Administrația Națională de Meteorologie a făcut publice estimări pentru intervalul 10 aprilie – 08 mai. E vorba, așadar, de prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Prognoză ce cuprinde Sărbătorile Pascale și perioada minivacanței de 1 mai.

Din câte se poate observa din cele mai recente informațiile venite de la meteorologi, specialiștii estimează că, până în prima săptămână din luna mai, temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale perioadei. Nu vor lipsi nici precipitațiile.

Iată ce anunță ANM pentru fiecare săptămână în parte, atât despre temperaturi, cât și despre regimul pluviometric (referitor la precipitații):

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.